Política

Mas denuncia una operació contra el “símbol” de Pujol

El líder de CiU avisa que l'Estat intenta destruir emblemes catalans com ara l'expresident de la Generalitat

El consell nacional de CDC dóna escalf al secretari general, imputat pel cas de les ITV

“Determinats organismes de l'Estat tenen diners en un calaix per intentar destruir símbols de Catalunya.” Amb aquesta contundència, Artur Mas va denunciar ahir una “operació” per desprestigiar l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Ho feia al consell nacional de CDC, després d'una “emotiva” intervenció en què Oriol Pujol, imputat en el cas de les ITV, va rebre l'escalf dels quadres quan va justificar la seva delegació de funcions com a secretari general en Josep Rull i Lluís Corominas, i el relleu en la presidència del grup parlamentari de CiU, que ja capitaneja Jordi Turull.

Sense citar-ho explícitament, Mas va emmarcar l'encausament d'Oriol Pujol en aquesta operació segons la qual s'intenten “desgastar” símbols del país amb el “verí de la difamació”. Tot i que considera que “ningú ha de quedar al marge de l'escrutini legal”, Mas no va dubtar a denunciar les “ofensives” de desprestigi de què, al seu criteri, és víctima la família Pujol. Per remarcar-ne la importància, el també líder de CiU va comparar l'emblema de l'expresident amb el que ha significat per al país el president Francesc Macià o l'exemple del socialcristià Manuel Carrasco i Formiguera, que va morir afusellat fa 75 anys.

El consell nacional dels convergents també va donar llum verd al debat per a la reforma del codi ètic del partit, del qual es van indicar els grans eixos dibuixats en comissió, segons fonts de CDC. L'objectiu és que s'aprovi en la pròxima reunió del màxim òrgan de decisió entre congressos. Per ara no fixa el moment en què un dirigent imputat ha d'abandonar els càrrecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.