Urbanisme

urbanisme

El ple de Lloret no atura les obres de Can Juncadella

El Millor, el PP i ICV-EUiA es queden sols demanant que els treballs a la finca es paralitzin

CiU, el PSC i ERC s'hi oposen per les conseqüències jurídiques i econòmiques que tindria aquesta decisió

L'Ajuntament de Lloret de Mar va descartar ahir aturar les obres de Can Juncadella, com va demanar per unanimitat el mes passat el Parlament de Catalunya. CiU, el PSC i ERC ahir s'hi van oposar amb l'argument que tindria conseqüències jurídiques i econòmiques per al municipi. PP i ICV-EUiA –partit que va presentar la moció– van mantenir el vot d'aleshores a favor d'aturar les obres, que també va rebre el suport del Millor i del regidor no adscrit.

“És sabut per tothom que la voluntat d'aquesta propietat no és la de complir la llei”, va assegurar Javier Rodríguez-Pacios (ICV-EUiA), que va parlar de diverses presumptes irregularitats que ha tingut la finca. Marc Fuertes, portaveu del Millor, va considerar que Can Juncadella era un “nou cas d'irregularitat vinculat a Convergència” i que s'estava davant d'un “cas de manual d'opacitat administrativa i de menyspreu als ciutadans i les institucions”. El PP també va defensar l'aturada de les obres “de manera immediata”, segons va explicar el seu portaveu, Enric Martínez, que va criticar que CiU, el PSC i ERC canviessin el sentit del vot.

L'alcalde, Romà Codina (CiU), va explicar que la setmana passada es va fer una inspecció a les obres de Can Juncadella i que estaven complint el projecte. Per aquest motiu: “No les puc aturar; només les podria aturar si ho digués la comissió d'Urbanisme de Girona”, va dir.

Jordi Martínez (CiU), regidor d'Urbanisme, va qualificar d'“il·legalitat” aturar les obres que es “podria considerar prevaricació”. Jordi Orobitg (ERC) va argumentar la diferència del sentit de vot al Parlament i a l'Ajuntament: “És molt fàcil aprovar coses quan no les has de pagar”, en referència al fet que la possible indemnització l'hauria d'acabar pagant l'Ajuntament i no pas el Parlament. En la mateixa línia es va expressar el PSC, que va afegir: “El plenari no té competències per aturar obres”, va dir el seu portaveu, Joan Bernat. Finalment, es va aprovar un text perquè la Generalitat revisi el projecte.

Declaració de sobirania

El ple va aprovar una moció de suport a la declaració de sobirania del Parlament. Es va aprovar amb els vots de CiU, Millor, ICV-EUiA i ERC. “No es pot canviar la voluntat d'un poble, que acabarà assolint la seva fita”, va dir l'alcalde. El PP i el PSC, juntament amb el regidor no adscrit, hi van votar en contra. El ple també va aprovar una moció a favor de la llibertat dels presos polítics del poble sahrauí.

La possible ampliació dels horaris comercials una hora més en els mesos d'estiu sí que va passar finalment al ple, després que el Millor modifiqués la seva moció i es limités a “instar” el govern local a fer aquesta ampliació i no a aprovar retardar l'hora de tancament, perquè és competència de la junta local. La moció, però, no es va aprovar.

L'interventor denunciarà Fuertes

Carles Arbó, interventor municipal, va demanar la paraula per defensar-se de l'enèsim atac de Marc Fuertes. En aquest cas, va ser en el marc del debat de l'aprovació inicial de l'ordenança municipal d'intervenció administrativa i control de les activitats. Fuertes, en el seu torn de paraula, va acusar Arbó de no haver fet bé la seva feina en l'aval –no pagat– per les obres de l'hotel Blanca Aurora, investigat en l'operació Clotilde. Arbó va demanar la paraula per anunciar que portarà Fuertes als tribunals. “M'he d'aixecar aquí per defensar la meva honorabilitat i el meu dret a l'honor”, va dir l'interventor, per afegir: “Espero que la llei el posi al seu lloc, que ja li convé.” Fuertes, lluny de retractar-se, va insistir: “Si han aturat les obres és perquè no han pagat, i això és culpa d'Intervenció.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.