Política

Toni Cantó compara la immersió lingüística amb la pederàstia

El diputat d'UPyD afirma que CiU segueix “l'estratègia de Goebbels” de “manejar la publicitat, l'educació i que el missatge vagi calant”

Diu que a Catalunya “hi ha gent a la que se l'ha educat posant-los l'enemic espanyol a davant”

El diputat d'UPyD Toni Cantó ha tornat a crear polèmica amb les seves declaracions comparant la immersió lingüística amb la pederàstia. Cantó ha denunciat en una entrevista a la revista cultural Jot Down que no pot estudiar en castellà a Catalunya o en alguns llocs del País Valencià i ha demanat “triar si prefereixo el castellà o el valencià”. Tot seguit ha manifestat que “hi ha límits que no poden passar per sobre de la meva llibertat” de la mateixa manera que “no es pot dir que es permeti als pederastes campar al seu aire”. D'altra banda, ha afirmat que CiU segueix “l'estratègia de Goebbels” de “manejar la publicitat, l'educació i que el missatge vagi calant”.

Cantó s'ha referit a la política lingüística de Catalunya com a “feixisme lingüístic” perquè enlloc més “es prohibeixen” llengües. “A mi no em deixen estudiar en castellà a Catalunya, o en alguns llocs de València”, i ha defensat que “de la mateixa manera que un alumne pot estudiar ciències o lletres jo vull elegir si prefereixo castellà o valencià”. El diputat creu que és “feixisme lingüístic” perquè “hi ha límits”. “No poden passar per sobre de la meva llibertat”, ha remarcat, i ha criticat que a Catalunya “es passin pel forro” les sentències dels tribunals. A més, ha lamentat la “tebiesa” del PP, un partit “completament acomplexat”, ha afirmat.Per Cantó, l'Estat espanyol va cometre “un greu error”: “Cedir la competència d'educació juntament amb la sanitat a les comunitats autònomes”.

“CiU té un preu”

Segons Cantó, “mai s'arribarà a un enfrontament” violent entre Catalunya i Espanya perquè “CiU té un preu, i ja ho estan demostrant”. “Quan té dificultats econòmiques, primer treu la bandera per tapar-se les vergonyes”, destaca. A més, considera que Mas és “un estratega horrorós i ja estan començant a canviar el discurs”.“Quan al Congrés diuen que les raons que motiven la independència són ancestrals em sembla de riure per no plorar”, ha etzibat, subratllat que “també hi va haver raons ancestrals perquè les dones no votessin”.

Així mateix, Cantó creu que a Catalunya “hi ha gent a la que se l'ha educat posant-los l'enemic espanyol a davant” o “parlant de Països Catalans, que a mi com a valencià m'entra el riure cada cop que ho escolto”. Missatges que titlla d'“aberracions” i que veu digne de l'“estratègia de Goebbels”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.