Més esport

Correm-hi tots

L'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma Pro Seleccions Catalanes impulsen, juntament amb El 9, el circuit de curses ‘Corre per la Independència', a partir del 5 de maig a Cardedeu

La sectorial d'esports de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes han posat en marxa el primer circuit de curses populars Corre per la Independència amb l'objectiu de potenciar les curses populars i l'esport català i vincular-ho a la lluita per aconseguir la independència. La primera edició d'aquest circuit compta amb cinc curses puntuables de llarga tradició: la de Sant Isidre a Cardedeu (5 de maig), la de la Vila Olímpica a Barcelona (16 de juny), la de l'Espluga Francolí (27 de juliol), la Cursa de l'Onze de Setembre a Mataró (11 de setembre) i la del Torró, Correstel Concabella-Agramunt (12 d'octubre). Per tal de mantenir ben viva la flama i el món de les curses populars del nostre país, també es crearà un recull de curses que donin suport al projecte Corre per la Independència, amb la intenció d'arribar al màxim nombre de proves i d'indrets del país. Aquestes curses no puntuaran per al circuit, però sí que demostraran el seu suport a través de pancartes i amb la difusió dels beneficis que l'estat propi comportarà al món de l'esport, entre d'altres. De moment i abans de fer-se públic el projecte, ja n'hi ha quatre d'adherides –el cros de Sant Jordi de Navàs, Caminem cap a la Independència, a Barcelona, la Cursa de Cantonigròs i l'Olla de Núria–, però això només és un punt de partida, ja que es pretén que amb la posada en marxa de Corre per la Independència, el pròxim 5 de maig a Cardedeu, se n'hi vagin afegint més.

Segons els impulsors, amb aquest circuit es vol transmetre la voluntat de la ciutadania a través de l'esport i d'una activitat tan quotidiana com és córrer. Per això, el circuit i totes les curses tenen una vocació popular amb l'objectiu de sumar-hi el major nombre de participants que donin suport a la independència del país. El tòpic, doncs, és una realitat: l'important no són els resultats sinó participar-hi i contribuir a expressar el sentiment de llibertat.

Inscripció de franc i obsequis

La inscripció en aquest circuit és de franc i es pot tramitar a través del web http://www.correperlaindepdencia.cat. Per poder córrer s'ha de disposar de xip groc propi i utilitzar-lo en les curses. En les proves s'establiran tres categories per sexe i per edat: els sèniors (nascuts el 1977 i posteriors), els veterans A (entre el 1976 i el 1967) i els veterans B (el 1966 i anteriors). A més dels productes que se sortejaran en cadascuna de les curses, hi haurà una sèrie de premis per a tots els corredors que completin el circuit: una samarreta de record per als que finalitzin les cinc proves, una subscripció per un any a El 9 Esportiu al primer classificat de cada categoria i un obsequi als cinc corredors que hagin obtingut més punts en cada categoria al final del circuit. La cerimònia de lliurament de premis es farà després de la Cursa del Torró, Correstel Concabella-Agramunt. A més del diari El 9 Esportiu, també donen suport a aquesta iniciativa ChampionChip, Tastets, Productes catalans, Rauxa Catalana, La nostra identitat, Estelades.cat i Productes de la terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.