Política

Napolitano, reelegit president d'Itàlia

El Parlament desencalla el procés d'elecció del cap d'estat en la sisena votació i es converteix en la primera persona en el seu càrrec que repeteix mandat

El dirigent italià, de 87 anys, ha respost afirmativament a la petició dels partits polítics per “responsabilitat” i per la paràlisi en què es troba el país

Giorgio Napolitano ha estat reelegit com a president de la República italiana. En una sisena sessió conjunta de la Cambra de Diputats i del Senat celebrada aquest dissabte a la tarda, ha aconseguit 739 dels 1.007 vots emesos, fet que supera àmpliament els 504 vots necessaris per poder ser reelegit.

Napolitano ha superat el candidat del Moviment Cinc Estrelles, Stefano Rodotà, que ha rebut només 217 vots i es converteix en el primer president escollit per un segon mandat.

Napolitano ha acceptat aquest dissabte al migdia la petició que li han fet els partits polítics de tornar a presentar la seva candidatura per ser reelegit en el càrrec.

En un comunicat, Napolitano, que farà 88 anys al juny, ha fet pública la seva disponibilitat perquè, com li han demanat al llarg del matí en diverses reunions les forces polítiques, hi havia un acord per votar-lo al Parlament. Napolitano no ha pogut rebutjar la petició “per responsabilitat” davant la paràlisi en què es troba el país des de fa dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.