Salut

salut

Fan cessar la directora del Trueta i els sindicats s'indignen

La gerència territorial ho atribueix a un canvi estratègic i la junta de personal diu que és una decisió arbitrària

La doctora Àngels Morales ha estat destituïda com a directora de l'hospital Josep Trueta de Girona després de cinc anys en el càrrec. Així ho va comunicar ahir personalment el gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Vicenç Martínez, a l'equip directiu, als caps de servei, a les supervisores i a la junta de personal del Trueta. Va adduir raons de caràcter estratègic, lligades a la necessitat de buscar un nou perfil professional per al projecte d'unificació dels serveis del Trueta i del Santa Caterina, de Salt, conegut amb el nom de CIMS. En una nota interna, el doctor Martínez valora la tasca de la doctora Morales de forma satisfactòria pel que fa a l'acompliment dels objectius encomanats i els resultats obtinguts.

La destitució, però, no ha estat ben rebuda pels representants dels treballadors del Trueta. La junta de personal del centre considera que es tracta d'una decisió arbitrària del gerent territorial i reclama, novament, la dimissió del doctor Martínez. Asseguren que la doctora Morales “era una persona assequible per tot el personal”, un tarannà que no ha agradat al gerent, que, segons la presidenta de la junta de personal, Maria Àngels Martínez, buscaria una persona que assumís la direcció amb menys vinculació amb els treballadors. D'altra banda, els delegats sindicals, que estan en lluita per defensar les seves condicions laborals, van retirar ahir les cadenes dels setze llocs d'aparcament que el gerent havia reservat des de diumenge per als diferents càrrecs de l'ICS que havien d'assistir a una reunió.

LA FRASE

Era una persona molt assequible i busquen una persona amb menys vinculació
Àngels Rodríguez
presidenta de la junta de personal del trueta

Gestió de la primera mort de grip A

Justament un any després de fer-se'haver-se fet càrrec de la direcció del Trueta (el setembre del 2008), la doctora Morales va haver de fer front a la mort del primer català per la grip A, amb tot el que va suposar en l'àmbit mèdic i també mediàtic. Llicenciada en cirurgia i medicina general, Morales ja havia assumit des del 2004 i fins al 2008 la direcció mèdica del Trueta. A pesar dels estira-i-arronses amb els sindicats, la doctora Morales era apreciada pels treballadors pel seu caràcter dialogant. La gerència territorial ha començat a fer entrevistes per buscar un substitut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.