Serveis

serveis

Vora 150 places d'aparcament noves a Arbúcies

Amplien la capacitat d'alguns aparcaments i habiliten altres zones del poble com a pàrquings

L'Ajuntament d'Arbúcies està enllestint noves zones d'aparcament i n'amplia d'altres en diferents sectors del municipi, actuació que representarà aproximadament 150 places més. Una de les zones que s'està acabant aquests dies (es preveu que estigui llesta a principis de la setmana vinent) és en el sector de la Farga, en una zona on el 2007 es van projectar habitatges, i on fa poc l'Ajuntament ha aconseguit la cessió d'espai per fer-hi aparcaments. “Representen entre setanta i vuitantes places per a cotxes en el centre del poble, a aproximadament dos-cents metres del mercat municipal i a uns quatre-cents de la zona comercial del municipi”, afirma l'alcalde, Pere Garriga. Actualment s'està fent l'obra, s'han tallat arbres i es comença a treballar el terreny.

Can Delfí

Un altre aparcament nou és en el carrer Lluís Torras, amb places per a 26 cotxes, mentre que a Can Delfí s'ha ampliat la capacitat d'un aparcament de 22 a 35 vehicles, i se n'ha fet un de nou per a 16 cotxes.

A més, l'Ajuntament està treballant per aconseguir nous solars per fer aparcaments. Precisament, en el carrer Montseny s'ha arribat a un acord amb un propietari per tirar a terra un edifici sense valor històric i fer-hi onze places d'aparcament més.

LA XIFRA

150
noves places
d'aparcament s'han fet a Arbúcies des de fa un any i mig, aproximadament.

LA FRASE

Arbúcies té una mancança històrica d'aparcaments, per la geografia del poble
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies

Un poble de mal aparcar

“Arbúcies té un problema molt greu d'aparcament, perquè els carrers són estrets i en la majoria no hi ha aparcament”, va explicar ahir Pere Garriga. “Per això, una prioritat per a l'equip de govern era aconseguir crear aquests llocs d'aparcament, en bona part per contribuir a dinamitzar el comerç i el turisme, i que els vilatans tinguessin més facilitat per aparcar”, va afegir. També recorda que Entesa va proposar-se fer 200 nous aparcaments, i de moment se n'han fet uns 150. “N'hem fet, però en falten encara molts més”, va remarcar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.