cultura

Juguem a ‘Victus'?

L'editora Devir publicarà un joc de taula basat en la novel·la d'Albert Sánchez Piñol, el llibre més venut aquest Sant Jordi

La companyia treballa en el disseny i la mecànica del joc amb la previsió de llançar-lo a principis del 2014

Jugar a Victus, el llibre més venut aquest Sant Jordi, serà possible en breu. I és que ja fa mesos que el grup Devir treballa en el disseny i la mecànica d'un joc de taula que es preveu publicar a principis de l'any que ve, el 2014, i que està basat en la novel·la d'Albert Sánchez Piñol, el supervendes d'aquesta diada tant en català com en castellà.

L'empresa que hi treballa explica que Victus, novel·la ambientada en el setge de Barcelona de l'any 1714, ofereix moltes possibilitats per crear un atractiu joc de taula de caire històric. De fet, segons Joaquim Dorca, soci i director de Devir: “Crear un joc de taula en català basat en Victus és un repte que ens il·lusiona molt i alhora ens fa respecte.”

Dorca defineix Devir com una multinacional de butxaca que continua apostant per publicar jocs de qualitat en català. Al seu entendre, no hi ha dubte que hi ha un mercat en català per als jocs de taula, però que també cal que les empreses siguin sensibles a la realitat que les envolta. “Publicar jocs de taula en català és també un acte de justícia amb la societat”, assegura el soci i director del grup.

L'editora de jocs de taula Devir Iberia té seu a Barcelona i està present a Brasil (el seu país d'origen), Portugal, els Estats Units, Mèxic, Xile i Espanya. Entre els jocs més coneguts de la companyia hi ha Catan i Carcassonne, L'Illa Prohibida i El Laberint Màgic. En aquest moments, Devir acaba de llançar al mercat Catán-Star Trek i l'Arna Tramposa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.