Medi ambient

Medi ambient

Eliminen d'una finca de Cassà 13.000 eucaliptus

Una plantació d'eucaliptus de 13,8 hectàrees a la finca de Can Ribot, a Cassà de la Selva, passarà a ser d'alzines i sureres en un llarg procés encaminat a la recuperació de boscos originaris. El propietari del mas, al bell mig de les Gavarres, ha accedit a l'eliminació de 13.000 eucaliptus i al posterior manteniment de la finca durant deu anys.

El projecte, en què treballen cinc persones amb risc d'exclusió social del Grup Èxit, té un cost de 39.972,78 euros, finançats per l'Obra Social La Caixa, en el marc d'una col·laboració amb la Diputació i el Consorci de les Gavarres. “El terreny no tenia valor ecològic i l'eucaliptus és molt perillós en incendis”, diu el gerent del Consorci, Oriol Armet.

L'eliminació va començar al desembre. L'eucaliptus havia estat molt útil fa més de quaranta anys, sobretot per a l'empresa de paper Torras Hostench. Es recuperen arbres mediterranis: s'hi han plantat 2.850 alzines sureres i 1.300 pins pinyers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.