Política

Barcelona no tributarà, per ara, a l'hisenda catalana

Ara no és el moment propici. I més endavant, ja es veurà. Aquesta és la resposta de circumstància que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), va donar al prec perquè l'Ajuntament de la ciutat liquidi els seus impostos a través de l'Agència Tributària de Catalunya. En el transcurs del ple municipal celebrat ahir, el batlle barceloní va assegurar que, actualment, aquesta proposta no té cap cobertura des del punt de vista normatiu i que, per tant, es tracta d'una iniciativa de caràcter simbòlic que va qualificar de “brindis al sol”. “Un país ple, amb estat propi, ha de fer-se sempre mantenint la legalitat”, va continuar Trias, que es va comprometre a sotmetre la qüestió a votació el proper mes d'octubre, quan s'espera que la Generalitat hagi finalitzat els treballs per donar un encaix jurídic a l'hisenda pròpia.

Aquesta actitud de prudència no va acabar de convèncer el ponent del prec, el republicà Jordi Portabella, que va defensar que el paper que ha d'adoptar l'Ajuntament de Barcelona, com a capital, ha de ser “sumar-se i participar en procés d'emancipació nacional que ha encetat el país”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.