Societat

Mor el periodista Santi Massaguer als 62 anys

Molt vinculat a la vida cultural de Palafrugell i al diari El Punt des dels seus inicis, va ser defensor del lector des de l'any 2001 fins al 2005

Santi Massaguer va morir ahir als 62 anys després d'una llarga malaltia i el funeral es farà demà diumenge a tres quarts de nou del matí a la parròquia de Sant Martí, a Palafrugell. El periodista va néixer a Palafrugell el 1950, estava casat i tenia dues filles. Havia estat molts anys director d'una oficina de La Caixa, tasca professional que sempre havia fet compatible amb el periodisme, que havia estat la seva gran passió. Va exercir de corresponsal de premsa durant els anys seixanta i setanta en rotatius de Girona i Barcelona, com Los Sitios, El Correo Catalán, Tele-Exprés, Avui i El Periódico. Va participar en l'etapa fundacional de Punt Diari i va ser-ne el primer corresponsal a Palafrugell, junt amb Josep Bofill. Molt vinculat a la vida cultural i social del seu poble, Massaguer va exercir de defensor del lector d'El Punt des de l'any 2001 fins a l'any 2005. Ha estat columnista d'El Punt Avui fins fa poques setmanes. Era coautor de l'anuari Crònica d'un any, que es publica des del 1983 anualment, en què va explicar els principals esdeveniments de la població. També va publicar el llibre Vint anys de democràcia a Can Bech, en què feia un repàs dels primers vint anys d'ajuntaments democràtics al seu poble. Era membre de la societat Edicions Baix Empordà, que edita llibres d'àmbit comarcal des de 1990. Va publicar treballs periodístics en moltes altres publicacions, com Revista de Girona, Presència o Revista de Palafrugell. En els últims anys va exercir de director de Revista de Palafrugell. Precisament l'editor d'aquesta publicació, Miquel Ferrer, va destacar ahir l'estreta vinculació del periodista amb la vida cultural del seu poble. “Personalment era un home molt obert, amb unes idees molt clares, un nacionalista de pedra picada. Sempre estava disposat a col·laborar en qualsevol de les iniciatives que servissin per lluitar per la plenitud de Catalunya”, va remarcar Ferrer. L'actual alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va lamentar la pèrdua “d'una persona molt vinculada a les iniciatives socials i culturals del poble”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.