Política

judicial

L'Ajuntament d'Arbúcies no descarta anar al contenciós pel cas Manga

L'alcalde, Pere Garriga, esperarà que el Consell de la Selva acabi l'estudi intern sobre GRS, però insisteix a voler saber a qui es van perdonar impostos

L'Ajuntament d'Arbúcies no descarta personar-se com a acusació particular en el cas Manga si en un termini “prudent” no aconsegueix la llista de la gent a qui l'exregidora d'Hisenda d'Arbúcies Carme Córdova va perdonar impostos treballant a GRS per al Consell Comarcal de la Selva. Després d'haver-se reunit amb el president del Consell, Salvador Balliu (CiU), i el gerent de l'ens, Joan Burjachs, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga (Entesa), va explicar ahir que dóna “un vot de confiança” al Consell mentre s'està elaborant l'informe intern sobre GRS Arc Local.

L'empresa va ser a l'epicentre de la trama investigada en el marc de l'operació Manga el mes de febrer, que va posar el Consell en el punt de mira. Segons la investigació, GRS, que gestionava els tributs de molts municipis per al Consell Comarcal, es va adonar que Córdova havia perdonat impostos a “familiars i amics”, però mai no es va fer públic perquè el llavors regidor de Governació d'Arbúcies, Josep Carrapiço, va intercedir en favor de Córdova i fins i tot li hauria donat diners per tapar els fets. Els dos regidors governaven llavors amb ERC.

“Si no tenim accés a la informació que creiem que l'Ajuntament té dret a tenir, ho denunciarem”, va dir ahir Garriga. L'alcalde va afegir que no sap encara quin camí hauria d'emprendre judicialment, perquè abans ho haurà de consultar amb un advocat. “Si la resposta del Consell no és satisfactòria ens haurem de començar a moure”, va dir l'alcalde, que no descarta denunciar GRS i el Consell Comarcal de la Selva. També va dir que confia que els dos grups polítics que manen al Consell (CiU i ERC) no pretenguin “tapar res” per motius polítics. “Si no ens satisfà la resposta i no es dóna la informació per amagar el que fos, nosaltres no descartem un contenciós”, va remarcar Garriga, que va anar a la reunió amb Jaume Salmerón (tinent d'alcalde), Amàlia Delgado (responsable d'Hisenda) i Dani Saborit (Governació). “Tant Córdova com Carrapiço tenien càrrecs de molta responsabilitat a Arbúcies. A qui va perdonar els diners? I Carrapiço va donar els diners per tapar-ho tot o una part? L'Ajuntament i la gent del poble ho han de saber”, va dir ahir, contundent. “Si el Consell té la informació no li ha de fer por donar-la; si no, sí que pensarem que està fent política”, va concloure.

LA FRASE

Si no tenim accés a la informació que creiem que tenim dret a tenir, ho denunciarem
Pere Garriga
alcalde d'arbúcies

LA DATA

22.02.13
Carrapiço
va dimitir com a secretari d'organització d'ERC i Córdova es va donar de baixa com a militant.

Rumors al poble i una llista “importantíssima”

Des d'Arbúcies, l'equip de govern sempre ha defensat que el municipi es va veure tan o més afectat pel cas Manga que el Consell Comarcal. El fet que en la investigació figuressin dos exregidors del govern local va fer que al poble es disparessin els rumors. El govern defensa la necessitat de conèixer bé quina va ser l'afectació, no només perquè consideren que hi tenen dret, sinó per poder donar tota la informació possible al municipi. “Com a govern, ens hem comportat com uns senyors, perquè durant dos mesos no vam obrir la boca. Però la llista és importantíssima, i si cal anirem a judici”, manté l'alcalde. Per Garriga, el nou govern del Consell –que no ho és tant, excepte per la sortida de Robert Fauria– ha de demostrar “que no es tapen els uns als altres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.