cultura

Can Felipa, salvat per ara

La regidoria del districte de Sant Martí rectifica i l'històric centre d'arts visuals de Barcelona podrà programar la seva activitat expositiva durant tot l'any que ve

“Hem guanyat una batalla molt important, però la guerra està per veure”

Per fi, l'art ha guanyat una batalla. El centre d'arts visuals de Can Felipa no tancarà el 31 de desembre. Usuaris, veïns i entitats, tots a l'una, van aconseguir ahir fer canviar d'opinió al regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, que s'ha compromès a mantenir l'activitat de la sala durant tot l'any que ve. Aviat ja es farà la convocatòria oberta per teixir la nova temporada d'exposicions. Una bona notícia per a la comunitat artística de Barcelona, tocada per altres decisions polítiques, per norma més inflexibles.

“Hem guanyat una batalla molt important, però la guerra està per veure”, deia ahir Amanda Cuesta, una de les integrants de la plataforma Salvem Can Felipa. I és que més enllà del 2014, no se sap què pot passar amb Can Felipa, però als usuaris del centre els consola pensar que ara tenen més temps per continuar lluitant. “De seguida obrirem un període de diàleg per trobar una bona solució per a tots”, han indicat fonts del districte, que segueixen sense descartar l'opció de buscar una altra ubicació per al centre l'any 2015.

Fa un mes, la regidoria del districte de Sant Martí va anunciar la seva intenció de desmantellar l'històrica sala per habilitar-hi oficines per a entitats. Decisió que va irritar tant els usuaris com els veïns i les entitats del barri, que si bé és cert que necessiten espai, mai van demanar les instal·lacions de Can Felipa, clau en l'ecosistema de l'art emergent de la ciutat.

Salvem Can Felipa ha estat molt actiu des que va caure l'amenaça de tancament sobre el centre. Més enllà de la voluntat del districte, el tinent de Cultura, Jaume Ciurana, mai va acabar de veure de bon ull deixar perdre un projecte artístic tan consolidat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.