El lector escriu

També de TV3

Voldria aclarir al senyor Josep Vila, en referència a la seva carta del dia 8, que, si és clara la intenció de les marques que cita d'anunciar-se només en castellà a TV3, també ho és la de la mateixa emissora que ho permet.

Miri, quan TV3 va començar a emetre, exactament el 16 de gener del 1984, qualsevol marca que es volgués anunciar ho havia de fer emprant només, només, el català que, a la vegada, s'havia de revisar per la secció lingüística de la mateixa emissora amb l'objectiu de preservar la correcta utilització de la llengua. I així es feia, i hi havia bufetades per poder-se anunciar, tant les petites marques com les més grans. I això, l'any 1984!, quan encara es podien respirar aires de dictadura passada.

Ara, és evident que la recepció i emissió de publicitat per TV3 és molt més laxa i l'ús de la llengua ja no és l'objectiu principal de l'emissora. I no vull pensar que sigui per motius econòmics, sinó per aquest complex inexplicable que tenim els catalans de no semblar que volem imposar la nostra llengua a casa nostra.

Insisteixo, l'any 1984 a TV3 només s'anunciava en català, sense complexos, i avui, sense que es noti, cada vegada hi ha més anuncis en castellà. Per culpa dels anunciants...? Sí, però també per culpa de TV3.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.