Política

Mas recorda que el català és patrimoni de tota la Catalunya plurilingüe

El president de la Generalitat reitera les crítiques al ministre Wert i es proclama ferm defensor de la llengua, tal com ho va ser el poeta Verdaguer

El president de la Generalitat, Artur Mas, va continuar ahir amb el reguitzell de crítiques a la llei d'educació del ministre José Ignacio Wert, que dinamita el model d'immersió lingüística en català. Mas va aprofitar una visita al municipi de Folgueroles, Osona, pàtria petita del poeta Jacint Verdaguer, per insistir en la defensa del català, tal com ho va fer l'escriptor de la Renaixença a través del seus textos literaris. Una defensa que, si bé tindrà a Mas en primera línia, també té els 7 milions i mig de catalans, sigui quina sigui la seva parla.

“No s'adonen [en referència al govern espanyol] que a Catalunya hi ha una unitat molt gran en la defensa del que és bàsic i fonamental i que és patrimoni de tots”, recordava el cap de l'executiu català. Mas també va llençar una advertència a Wert sobre les repercussions que poden originar actuacions com la Lomque. “La desconnexió emocional de molta gent de Catalunya respecte a l'Estat espanyol passa per aquestes agressions”, va alertar Mas, que va ser rebut amb una onada d'estelades durant la visita institucional al municipi osonenc.

LES FRASES DEL PRESIDENT ARTUR MAS

A Catalunya, i entre gent de parles diverses, hi ha una unitat molt gran en la defensa del català
Haurien de prendre nota de la desconnexió emocional dels catalans respecte a l'Estat espanyol
La llengua catalana és patrimoni dels set milions de catalans, i tots la defensarem

Duran, orgullós que Alcampell rebutgi la Lapao

El municipi d'Alcampell, a la Franja, va rebutjar dijous passat amb els vots dels cinc edils del PSOE –el PAR i el
PP entenen un cadascun– la llei de llengües amb què es designa el català parlat en aquest territori com a Lapao (llengua aragonesa pròpia de l'Aragó oriental). El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, a través d'una piulada ahir a les xarxes socials, es va mostrar “orgullós” que sigui precisament el seu municipi el primer de la Franja que considera el català com a llengua pròpia, alhora que rebutja la denominació de Lapao. L'Ajuntament d'Alcampell, amb 868 habitants, també reclama que es prenguin mesures contra aquesta polèmica norma que va ser aprovada pel govern de l'Aragó, liderat pel PP, el 9 de maig passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.