Més esport

Classificacions

Herois sota la neu

Ciclisme. Giovanni Visconti (Movistar) sobreviu a la tempesta del Galibier i s'imposa en una etapa del Giro en què Vincenzo Nibali (Astana) torna a manar amb gran autoritat

El mal temps va tornar a copar el protagonisme en una de les grans etapes del Giro del 2013. L'arribada al Galibier, el port on Marco Pantani va fer-se etern, havia de ser el punt culminant de la segona etapa, però finalment va ser una jornada de superació personal. El triple campió italià Giovanni Visconti (Movistar), nascut també un 13 de gener, com Pantani, es va plantar tot sol sota la pancarta i va haver de ser recollit quan començava a congelar-se. Just quan el pilot enfilava les primeres rampes una nevada formidable va fer acte de presència.

Giovanni Visconti va estar pendent des del minut 1 d'entrar en l'escapada de mitja dotzena de ciclistes que faria camí. I només ell sobreviuria a l'escomesa dels favorits, comandats el 90 per cent de l'estona pels esforçats gregaris de Nibali. A les rampes més dures del coll final la neu li va començar a cobrir les espatlles. Entre els favorits Nibali feia el que volia, però els canvis de ritme eren constants. Samuel Sánchez, Michele Scarponi, Carlos Betancour, Fabio Duarte, Rafal Majka i Mauro Santambrogio van desafiar el líder i la temperatura glacial amb canvis de ritme. Però la fredor de la maglia rosa era comparable a la del termòmetre.

14a etapa
1r. G. Visconti (Movistar)
4h40:48
2n. Carlos A. Betancur (AG2R)
a 0:42
3r. P. Niemiec (Lampre)
m.t.
4t. Rafal Majka (Saxo Bank)
m.t.
5è. Fabio Duarte (Colòmbia)
a 0:47
6è. Michele Scarponi (Lampre)
a 0:54
7è. Vincenzo Nibali (Astana)
m.t.
8è. Cadel Evans (BMC)
m.t.
General
1r. Vincenzo Nibali (Astana)
62h02:34
2n. Cadel Evans (BMC)
a 1:26
3r. Rigoberto Urán (Sky)
a 2:46
4t. Mauro Santambrogio (Vini)
a 2:47
5è. Michele Scarponi (Lampre)
a 3:53
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.