Política

política

L'exdiputat i exalcalde de Llagostera Lluís Postigo deixa la política

L'actual regidor d'AxLl al consistori té previst deixar el càrrec dimecres que ve

La renúncia estava prevista des de principi de mandat, segons assegura

L'exdiputat al Parlament de Catalunya i exalcalde de Llagostera Lluís Postigo ha decidit deixar la política activa. Postigo ha anunciat que en el pròxim ple municipal –actualment és l'únic regidor d'Alternativa per Llagostera (AxLl) al ple–, dimecres vinent, presentarà la seva renúncia al càrrec.

El motiu que l'ha dut a prendre aquesta decisió és la voluntat de deixar pas a noves persones al capdavant del projecte polític que defensa: “Fa divuit anys que em dedico a la política local, i penso que és hora de facilitar el relleu.” Segons assegura el regidor, el recanvi ja estava previst des del principi del mandat.

Tot i apartar-se de la primera línia política, Postigo diu que continuarà treballant activament “per construir una alternativa de govern d'esquerres” per a Llagostera. En aquest sentit, assegura que encara té “ganes de fer política i treballar pel poble”. Ho farà, però, segons explica, des de les entitats o exercint i participant com a ciutadà “en els afers de la comunitat”.

Divuit anys al consistori

El líder ecosocialista va entrar de regidor al municipi el 1995, a través d'Iniciativa per Catalunya. El 1999 va assumir el càrrec d'alcalde amb l'Entesa –formada per ICV, ERC, el PSC i Independents–. La coalició, i l'alcaldia de Postigo, va durar vuit anys, fins al 2007, quan li va ser arrabassada per Fermí Santamaria (CiU). Els següents quatre anys va continuar com a regidor d'ICV-EUiA i, en aquest mandat, l'agrupació local ecosocialista es va refundar sota la sigla d'AxLl. Actualment la formació només té un regidor al consistori.

No serà només Postigo qui renunciarà als dos anys que li queden com a regidor. El número dos de la llista d'AxLl, Esteve Barceló, renuncia a substituir-lo adduint les mateixes raons que l'exalcalde. Barceló va ser regidor de l'equip de govern d'Entesa durant vuit anys. Del mandat 2007-2011 va ser regidor gairebé dos anys. Des d'aleshores, tot i ser fora del ple, ha participat activament en el treball d'ICV-EUiA i AxLl, respectivament.

Parron, nou regidor

La renúncia de Postigo a continuar de regidor, i de Barceló a substituir-lo, farà que sigui David Parron, número tres de la candidatura d'AxLl en les darreres municipals, el nou regidor. Està previst que Parron assumeixi el càrrec en el ple de juny.

LA XIFRA

18
anys
faria el 17 de juny que Lluís Postigo és a l'Ajuntament de Llagostera. Deu de regidor i vuit d'alcalde.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.