Territori

breus / c.f

Xavier Serrahima guanya la Beca Artur Bladé Desumvila
La cinquena Beca d'Estudi de la Figura i Obra d'Artur Bladé i Desumvila, dotada amb 2.000 euros i convocada pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Benissanet, ha estat per al terrassenc Xavier Serrahima. L'investigador estudiarà la influència de les lectures de Bladé en la gestació de la seva obra. Segons els responsables del guardó, per abordar aquest estudi Serrahima utilitzarà dues fonts documentals: la seva obra completa –que recentment ha vist conclosa la seva publicació– en què Bladé fa nombroses referències als seus referents literaris; i els documents personals de l'escriptor ebrenc custodiats a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, entre els quals hi ha correspondència personal, articles d'altres escriptors amb notes manuscrites pròpies, dietaris i llibretes de notes. Xavier Serrahima, llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, ha vist reconeguda la seva obra amb diversos premis literaris, tant en poesia com en narrativa, infantil i per a adults. És col·laborador del Suplement de Cultura d'El Punt Avui.
Estudi de Montserrat Corretger sobre quatre escriptors del XIX
La reusenca Montserrat Corretger, autora de nombrosos estudis sobre autors catalans dels segle XIX i XX, acaba de publicar ara una nova investigació, Al marge: escriptors catalans del segle XIX (Onada Edicions), que analitza la figura i l'obra de cinc intel·lectuals de les lletres catalanes vinculats a la ciutat de Reus: Josep Güell i Mercader, periodista, escriptor i polític republicà; els germans Joaquim Maria i Francesc Bartrina, poetes romàntics i emmarcats en la Renaixença; i Josep Aladern i Prosper Estièu, que van engegar la revista Occitània. Montserrat Corretger és professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. Entre les seves obres hi ha els títols Escriptors, periodistes i crítics: el combat per la novel·la (1924-1936) (2008) i L'obra narrativa d'Alfons Maseras.
El Museu de Valls exposa l'obra ‘Boria Avall', de Francesc Galofré
El Museu de Valls exposa la pintura Boria Avall, de l'artista Francesc Galofré i Oller, en una exposició monogràfica dedicada a aquesta obra cabdal del pintor vallenc. Es tracta d'una quadre de grans dimensions (3x5 metres), de l'any 1892 i de temàtica historicista, ambientada al carrer de la Boria de Barcelona.
esferes coincidents
Raquel Estrada
Estrena en solitari: Esferes coincidents (Cossetània) és el primer poemari en solitari de Raquel Estrada, que el 2008 va guanyar el Premi Gabriel Ferrater de Poesia, convocat per Òmnium Cultural Baix Camp, amb Pedregam o pedreria. Ara, en el nou llibre plasma d'una manera clara els eixos temàtics que ja introduïa en l'anterior poemari: poble, nació i món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.