Economia

ANTONI GODOY

PRESIDENT DEL COL·LEGI DE MEDIADORS D'ASSEGURANCES DE GIRONA

“Vam aguantar molt bé la crisi fins l'any passat”

“Hem donat un toc de més modernitat a la gestió del col·legi, per exemple incorporant les noves tecnologies”

“Estem a punt de tancar un conveni amb els Mossos d'Esquadra per poder tenir accés ràpid i àlgid a tots els atestats d'accidents de trànsit”

Godoy
fa onze anys que presideix els mediadors d'assegurances gironins. Durant aquest període el col·legi gironí ha engegat diversos projectes, alguns han estat posteriorment assimilats per la resta de demarcacions catalanes. Entre aquests, per exemple, hi ha la consolidació de les marques Ad'c i Cd'c, que són els distintius dels agents d'assegurances i que permet que els consumidors els puguin identificar. També efectuen periòdicament diversos estudis sobre la professió i el col·legi; el darrer, sobre la valoració que fan els col·legiats sobre el propi ens.
Estem obligats a fer malabarismes perquè la seguretat i l'assegurança del client se'n ressentin al menys possible

Godoy, president del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona, deixarà el càrrec l'abril de l'any que ve, després de dotze anys de vetllar per aquesta professió i els seus 350 col·legiats a les comarques gironines. Actualment també exerceix de president del consell català, un càrrec que és rotatiu entre les demarcacions.

Quin balanç fa d'aquests onze anys al capdavant del col·legi?
La feina ha estat relativament fàcil perquè l'anterior presidència, de Vicenç Rosich, va ser molt activa i amb canvis forts. En aquests anys meus hem consolidat moltes coses creades i hem donat un toc de més modernitat a la gestió del col·legi, incorporant les noves tecnologies, per exemple. Hem fet estudis de manera periòdica i hem consolidat el premi SOL, que dóna cada any el col·legi a l'entitat o organització del sector que hagi destacat en la defensa i el suport a la figura del mediador col·legiat.
Quina és la principal tasca del Col·legi de Mediadors?
D'una banda, la defensa de la professió, i donar-li categoria, i, de l'altra, donar molt servei als mateixos col·legiats, de formació i informació. La nostra és una professió d'assessorament, d'estar a prop del client.
La professió es ressent també del context de crisi?
Ho hem notat molt, i jo diria que mentre que hi ha hagut altres sectors econòmics del país que van ser els primers a notar la crisi, com ara la construcció, la mediació d'assegurances ha aguantat molt bé la crisi fins l'any passat, quan vam començar a veure l'impacte econòmic que han tingut altres sectors.
En el món de les assegurances, però, l'impacte ha estat igual?
Les assegurances destinades a la construcció són les primeres que van notar la crisi, però ara arriba a tots els sectors, en aquest efecte de cascada. Quan l'economia de qualsevol empresa es ressent, aquesta ha de mirar d'estalviar i també va a buscar la partida d'assegurances. Amb el problema afegit que els mediadors d'assegurances estem obligats a fer malabarismes perquè la seguretat i l'assegurança del nostre client se'n ressentin al menys possible. Per exemple, una empresa pot prescindir de la garantia de vidres, perquè si se li trenca un vidre sempre tindrà un petit recurs econòmic per canviar-lo, però no pot prescindir de la cobertura d'incendis perquè s'hi juga el cent per cent de la indústria.
Les demandes dels clients particulars són diferents?
El problema que hi ha és que, per falta de recursos, a vegades han de prescindir de determinades assegurances. Et trobes gent que diu que l'assegurança del cotxe o de salut no la poden pagar, i aquí tenim una difícil solució, perquè no és com una indústria, que et permet fer càlculs amb les primes.
Quina és l'assegurança més estranya de què ha sentit a parlar?
Es pot assegurar tot. El col·legi va fer als anys seixanta una campanya dient que tot es podia assegurar, i posava com a exemples les cames de la Marlene Dietrich, la pistola d'en Serrallonga i el Titanic. Es poden assegurar les cames d'un jugador de futbol, la veu d'un cantant...
Durant els seus mandats s'han iniciat projectes pioners.
Sí, com el màster en assegurances i gestió d'empreses, els convenis signats amb la UdG, les sessions informatives en centres d'ensenyament secundari o l'edició de diferents llibres de temàtica professional. Ara estem a punt de tancar un conveni amb els Mossos d'Esquadra per poder tenir accés ràpid i àlgid a tots els atestats d'accidents de trànsit. Això és molt interessant perquè normalment els atestats duren molt i es tarda molt perquè les companyies hi puguin tenir accés. Podrem tenir accés als atestats en un màxim de quinze dies, i només els mediadors col·legiats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a