cultura

Neix un nou festival de fotografia

Els últims temps Barcelona ha reforçat el seu idil·li amb la fotografia documental. L'aparició de galeries, revistes i blocs especialitzats i un major interès popular pels projectes de vells i nous autors acrediten aquest fenomen, que ara tindrà molta més cobertura amb el festival Circuit. Una aventura que comença aquests mesos de juny i juliol en 34 espais de la ciutat (centres d'art, galeries, centres cívics i escoles de fotografia), que presentaran exposicions –algunes ja estan obertes, altres ho faran en breu– i activitats impregnades d'un gènere fotogràfic compromès amb la realitat.

Photographic Social Vision, l'entitat que organitza a Barcelona l'exposició dels guanyadors del World Press Photo, ha impulsat el nou festival amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona i Banc Sabadell, i amb una pila de col·laboradors i còmplices de la seva iniciativa, aire fresc en moments de tant retrocés cultural i, amb totes les seves diferències, una bona herència de la ja mítica Primavera Fotogràfica.

Mostres de visita obligada? Tantes com sensibilitats hi ha en la fotografia documental, per bé que el més llaminer són les cinc exposicions que procedeixen del festival de fotoperiodisme Visa pour l'Image de Perpinyà, des d'un treball sobre la vida de Steve Jobs, de Doug Menuez, a La Virreina, fins a un reportatge sobre un grup d'extrema dreta que inculca idees racistes a joves blancs sud-africans, d'Ilvy Njiokiktjien, a l'FNAC Triangle.

Circuit també vol ser –o més aviat vol ser sobretot– una plataforma que defensi els fotògrafs locals. D'entre les activitats, al juliol es faran unes jornades a Valid Foto per constituir una associació d'amics de Paco Elvira, mort recentment, que promourà una beca per a joves fotògrafs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.