Societat

Els hotelers de Lloret donen àpats al Banc dels Aliments

Han signat un conveni amb Càritas, i alguns agremiats han estat alimentant famílies durant tot l'hivern al bufet dels seus restaurants

El CDA de Lloret distribueix aliments tres cops per setmana

El Gremi d'Hotelers de Lloret ha signat un conveni de col·laboració amb Càritas i està ultimant els detalls d'un conveni amb el centre de distribució d'aliments de Girona. Els hotelers de Lloret han enviat una circular als agremiats per exposar la iniciativa i parlar de les diferents maneres de contribuir a la campanya La fam no fa vacances, de la Fundació Banc dels Aliments.

En la carta enviada, la direcció del gremi exposa que davant la precària situació de moltes famílies lloretenques, el gremi s'ha reunit amb Càritas Lloret i la regidoria de Benestar i Família de l'Ajuntament de Lloret “per trobar fórmules de col·laboració per l'aportació d'alimentació als més necessitats”. Alguns hotelers ja fa un temps que estan col·laborant amb Càritas, i durant aquest hivern han donat menús gratis als seus restaurants a famílies que vénen derivades de l'àrea de Serveis Socials. La direcció del gremi, però, no vol dir quins són els hotels, ja que això podria exposar les famílies a un focus d'atenció no desitjat. “Ara hi van a menjar i podrien ser hostes de l'hotel”, va explicar ahir un responsable del gremi.

Els “nous pobres”

Aquesta preocupació, d'una altra banda, posa en relleu una altra dada important: ha crescut el nombre del que es coneix com a “nous pobres”. Són gent que fins que va arribar la crisi anaven fent, i fins i tot estaven bé, i no havien necessitat mai cap ajut extern. Ara, però, la situació no és la mateixa, i el perfil de gent que va als centres de distribució d'aliments és del tot heterogeni, amb un 50% de famílies del país.

Que el gremi d'hotelers aconsegueixi fer arribar els aliments, però, no sempre és fàcil, ja que moltes vegades tenen aliments en formats que els centres no poden distribuir (sacs d'arròs, per exemple) perquè no tenen permís per manipular els aliments. Per això, entre tots s'està estudiant la millor manera de fer-ho possible.

LA XIFRA

10
menús al dia
ha servit un hotel de Lloret de Mar durant l'hivern a persones sense recursos.

Alimentant famílies al bufet lliure

Com que bona part de l'excedent dels hotels és dels càterings i bufets, el gremi ha trobat la manera que arribi als més necessitats (és complicat fer-lo arribar als centres de distribució): servir-lo al restaurant. Durant l'hivern, tres hotels han servit àpats a famílies que no els podien pagar, en un conveni amb Càritas que implicava que els beneficiaris havien de venir derivats de serveis socials, anar “arreglats” al menjador i assistir a tallers formatius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.