cultura

LITERATURA

El Marian Vayreda de prosa narrativa, per a Alba Sabaté

L'escriptora manresana es va imposar ahir amb ‘Aniversari'

Àngels Marzo s'enduu el Joan Teixidor

Alba Sabaté (Manresa, 1963) va resultar la gran triomfadora dels Premis Literaris Ciutat d'Olot que es van donar a conèixer ahir al migdia al Museu dels Sants d'Olot. Sabaté, que va ser proclamada guanyadora del Premi Marian Vayreda de prosa narrativa 2013 per l'obra Aniversari, rebrà els 10.000 euros amb què està dotada la principal categoria, i veurà publicada la seva obra a l'editorial Empúries. La gratificació per a la vencedora arriba a través de la Diputació de Girona i l'Institut de Cultura d'Olot. La guanyadora és catedràtica de llengua i literatura catalanes a l'INS Salvador Dalí del Prat de Llobregat i recentment ha rebut un reconeixement pel seu compromís amb l'educació pública de qualitat en aquesta localitat.

La matinal dels premis literaris d'Olot van distingir també la poetessa Àngels Marzo pel seu recull d'haikus Buscant Quios, que la va fer mereixedora, segons el jurat del certamen, del premi Joan Teixidor. La categoria que està reservada a la poesia d'haikus en línia té una dotació de 2.000 euros. L'obra de Marzo serà publicada per Viena Edicions.

En l'acte de lliurament de premis l'actor Martí Peraferrer va recitar un fragment de Canigó de Jacint Verdaguer.

LES XIFRES

3
escriptors
són els guardonats en les diverses categories: Alba Sabaté, Àngels Marzo i Rubén Montañá.
10.000
euros
és la quantitat que rebrà la vencedora del premi Marian Vayreda de prosa narrativa.

El de novel·la juvenil, per a Montañà

L'atac llimac és el títol de l'obra que va rebre ahir el premi de novel·la juvenil, en el marc dels Premis Ciutat d'Olot. El seu autor, el badaloní Rubèn Montañá, rebrà els 4.500 euros destinats al vencedor d'aquesta categoria. La narració de Montañá serà publicada per Llibres del Segle. Aquest any s'ha premiat novament la categoria després que, en l'edició del 2012, quedés deserta. El jurat del premi també va recomanar la publicació d'una de les altres obres presentades i en va destacar la qualitat. Es tracta de Naufragi de Josep Solés Bahí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.