Societat

solidaritat

Arriben a Girona els primers nens sahrauís

Famílies de la demarcació acolliran una vuitantena d'infants a casa seva

Ahir al vespre van arribar a Girona els primers trenta nens i nenes sahrauís que vénen a passar l'estiu a les comarques gironines en el marc del programa Vacances en pau, organitzat per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS). És el primer grup de la vuitantena de nens procedents dels camps de refugiats del Sàhara Occidental que viuran els mesos d'estiu amb famílies acollidores. En aquesta ocasió, i com ja ha anat passant els darrers anys com a conseqüència de la crisi, el nombre de nens que arriben a la demarcació ha tornat a baixar i s'ha situat per sota del centenar. “Moltes famílies no poden acollir un nen durant tot l'estiu i les ajudes dels ajuntaments també han disminuït”, explica Anna Roca, de l'ACAPS a Girona, que explica que aquesta situació és extensible a tot Catalunya. En aquest sentit, recorda que fa sis o set anys s'havia arribat a la quantitat de 800 nens a tot Catalunya, mentre que ara no s'arriba als 500.

Amb tot, l'ACAPS recorda que el 20 de maig passat es van celebrar els quaranta anys de la proclamació dels Front Polisario i que els nens que vindran aquest estiu “són els millors ambaixadors de la causa sahrauí, fills i nets dels sahrauís que fa 38 anys que no poden trepitjar la seva terra en llibertat, per culpa dels dos mil quilòmetres de mur aixecat pel Marroc per dividir el Sàhara”. D'altra banda, el consell municipal de solidaritat i cooperació de l'Ajuntament de Girona va acordar fer una aportació de 5.000 euros més per donar resposta a la crida conjunta realitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí davant de la greu crisi humanitària que afecta els campaments de Tindouf. Aquesta aportació s'afegeix als 30.000 que inclou el conveni amb l'ACAPS.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.