Economia

Querella contra la família Godia per un frau de 5,7 milions

La fiscalia afirma que han comès catorze delictes contra Hisenda

L'empresària i el marit ho neguen

La fiscalia de Barcelona ha presentat una querella contra l'empresària i mecenes Liliana Godia i el seu marit, Manuel Torreblanca, per suposadament haver comès catorze delictes contra Hisenda, que sumen 5,7 milions d'euros, per no haver declarat tots els seus guanys en les declaracions d'IRPF entre els anys 2007 i 2011, l'IVA de la societat BCN Godia ni l'impost sobre el patrimoni.

La querella –que també es dirigeix contra el cosí de Godia, l'advocat Xavier Amat Badrinas, com a col·laborador imprescindible–, ha recaigut en el titular del jutjat d'instrucció 25 de Barcelona, que ara ha de resoldre si imputa els tres denunciats.

En la querella, la fiscal Raquel Amado afirma que Godia i el seu marit “amagaven despeses personals i familiars, com lloguer d'avions privats, en tres societats que constituïen un rendiment de capital mobiliari en espècie que havien de tributar en el seu IRPF”. Afegeix que Godia va “ocultar” comptes a Suïssa, amb un saldo de 8,9 milions, i obres d'art valorades en 6,8 milions, a casa seva. A més, la societat BCN Godia comptabilitzava despeses que eren de la fundació privada Francisco Godia.

En un comunicat, Godia i Torreblanca va mostrar ahir la seva “sorpresa” per la querella, de la qual asseguren que no va ser informats després de les inspeccions rebudes. Van assegurar que “els fets descrits no són delicte”.

El frau dels Carulla, a judici

L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir per segon cop la causa judicial per frau fiscal contra els sis germans Carulla –acusats de deixar de tributar 61 milions de beneficis a través de la compravenda d'accions entre societats del grup Agrolimen– perquè entén que “el jutge instructor va assumir l'abril passat una funció d'enjudiciament que no li correspon” en arxivar de nou la investigació. La secció setena dóna la raó al fiscal i a l'advocat de l'estat, i, com que la investigació està acabada, el titular del jutjat d'instrucció 4 haurà d'enviar el cas a judici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.