Política

El TSJ investigarà Ricardo Costa per presumpta prevaricació

El magistrat, Juan Climent, el mateix que va presidir la causa que es va seguir contra el diputat del PP per un presumpte delicte de suborn impropi obri procediment per a practicar les diligències necessàries

Reclama a la UDEF que investigue per a determinar les circumstàncies i la naturalesa dels fets denunciats per un particular de Castelló

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha obert un procediment per a poder practicar les diligències necessàries que determinen la possible responsabilitat del diputat autonòmic del PP, Ricardo Costa, en un presumpte delicte de prevaricació, suborn i tràfic d'influències.

En una resolució feta pública hui , el magistrat instructor de la sala civil i el penal del TSJCV, Juan Climent, en compliment del que ha resolt la sala, ordena que s'informe els denunciats –Ricardo Costa i Gabriel Batalla– de l'obertura d'aquest procediment perquè puguen exercir el seu dret de defensa.

Així mateix, es reclama a la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) de la Policia Judicial que efectue “les diligències necessàries per a determinar les circumstàncies i la naturalesa dels fets indicats i persona o persones que hi hagen pogut participar”. Contra aquesta resolució es podrà interposar recurs de reforma en el termini de tres dies.

El magistrat que per repartiment instrueix aquesta causa és el mateix que va presidir el tribunal del jurat en el juí de la denominada “causa dels vestits” dins el cas Gürtel, en el qual van resultar absolts, el gener de 2012, l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP i actual diputat, Ricardo Costa.

Costa segueix imputat en la branca valenciana del cas Gürtel, concretament en la part que investiga el presumpte finançament il·legal del PPCV, formació de la qual va ser secretari general fins que va ser imputat en la citada causa.

Trasllat al TSJ

La denúncia interposada ara contra ell i contra Gabriel Batalla per possibles delictes de prevaricació, suborn i tràfic d'influències va ser presentada en la fiscalia de Castelló per un particular i posteriorment traslladada al jutjat d'instrucció número 5 de València. Aquesta dependència va prendre declaració al denunciant, que es va ratificar en la seua denúncia; una vegada complit aquest tràmit, va elevar exposició motivada a la sala civil i penal perquè afecta un diputat, que és aforat i, per tant, és competència del TSJ.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.