Política

“Sapiguem estar a l'altura del repte que ens hem marcat”

Muriel Casals demana concreció i un calendari al govern i als partits que donen suport a la consulta

La presidenta d'Òmnium subratlla la necessitat de “sumar voluntats” per guanyar

“Som aquí per donar a conèixer la nostra causa, que és la causa de Catalunya i també, sobretot, la causa de la democràcia.” La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va centrar la seva intervenció a subratllar el caràcter profundament democràtic del moviment ciutadà que ha situat el país en el camí de decidir el seu futur, però no va deixar passar l'oportunitat d'adreçar-se al govern i als partits que donen suport a la consulta. “Els partits gestionen un capital d'il·lusions molt important i han de ser conscients de les expectatives que s'han generat i que necessiten ser concretades en el calendari”, va emfasitzar. En un escenari en què no faltaven destacats representants de l'executiu –s'havia anunciat la presència de diversos consellers– i dirigents de CiU, ERC, ICV i la CUP, Casals va subratllar la necessitat de treballar per “un objectiu comú, més important que cadascun dels nostres interessos particulars”.

Plenament conscient que el ressò del concert creuaria fronteres, la presidenta d'Òmnium va fer una crida: “A tots els demòcrates de dins i fora de Catalunya: al segle XXI, ningú no pot prohibir un referèndum democràtic.” Va recordar que “no volem imposar res, hem patit massa imposicions i sabem que viure en llibertat consisteix a saber respectar qui pensa de manera diferent”, i va insistir que la causa independentista “no és contra res ni contra ningú. Volem construir unes relacions fraternals amb les dones i els homes d'Espanya, i amb els ciutadans de la resta d'Europa”.

Però, més enllà d'això, Muriel Casals, que poc després de començar el concert, i en declaracions als periodistes, l'havia qualificat com “un pas més en el procés per a la llibertat de Catalunya”, va subratllar la importància de “sumar voluntats” per fer possible, quan arribi el moment, la victòria del “sí” que vaticinen totes les enquestes. En aquest sentit, va llançar un missatge clar als assistents: “Quan avui sortiu d'aquest concert, aneu a buscar aquells que dubten o que no s'han plantejat encara la possibilitat d'agafar el propi destí sense por.” “No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni. Aquesta és la nostra força”, va concloure.

Convocarà demà [avui, per al lector] eleccions Artur Mas com va fer després de l'11 de setembre?
José Antonio Coto
diputat del pp i president de noves generacions a catalunya

LES FRASES DE MURIEL CASALS

Apel·lem a tots els demòcrates de dins i de fora de Catalunya: al segle XXI, ningú no pot prohibir un referèndum democràtic
Quan sortiu del concert, aneu a buscar aquells que dubten o que no s'han plantejat la possibilitat d'agafar el propi destí sense por
No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni. Aquesta és la nostra força
Un dia farem un concert per celebrar que ja farà uns quants anys de la independència
Oriol Junqueras
president d'erc
Aquest concert no va en contra de res ni de ningú; és un clam a la llibertat i a voler exercir el dret a decidir
Joana Ortega
vicepresidenta del govern
El concert d'aquest vespre aglutina sentiments diversos de catalanitat i llibertat. I tots sumen
Neus Munté
consellera de benestar social

La meitat del govern va ser al Camp Nou

Set dels dotze consellers del govern van ser ahir al Camp Nou. La vicepresidenta, Joana Ortega; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el de Presidència, Francesc Homs; el de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; la d'Ensenyament, Irene Rigau, i el de Justícia, Germà Gordó, van ser a la llotja, mentre que la consellera de Benestar Social, Neus Munté, el va seguir des de la grada. L'absència més notable va ser la d'Artur Mas, que era a Menorca per assistir al casament de la seva filla. Pel que fa a la resta de partits, el que va estar més representat va ser ERC, encapçalada pel seu líder, Oriol Junqueras, i per la número dos de la formació, Marta Rovira. Per ICV, hi va anar el secretari general del partit, Josep Vendrell, mentre que de la CUP hi ha-via el diputat i cap de llista, David Fernàndez. El PSC no va enviar cap representant a la cita, i Duran va excusar la seva absència per Twitter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.