cultura

Surt al mercat un nou CD amb motiu de l'any Estellés

Salvador Bolufer i Enric Murillo han fet possible aquest treball que resultarà tan pedagògic per a les escoles i instituts

“A la memòria de Vicent Andrés Estellés amb admiració i convenciment”, és la dedicatòria que en les primeres pàgines d'aquest llibre disc, ha tret al mercat la Factory Music gràcies al treball de Salvador Bolufer i la solfa d'Enric Murillo amb la col·laboració de Paco Muñoz, Tomàs Llopis i Maria Josep Escrivà.

El cantautor establert a Real, assegura que “la poesia i la música són complicades d'harmonitzar i no tota la poesia es deixa musicar, perquè una caçó pot ser poesia i hi ha moltes poesies que no poden ser cançons”. Però a rengló seguit, Paco Muñoz apunta en la introducció d'aquest llibre disc, que “en el cas de Vicent Andrés Estellés hi ha moltes, moltíssimes poesies que es poden cantar perquè porten dins la musicalitat necessària i la claredat i senzillesa d'una cançó”.

En aquest treball que tot just ara veu la llum pública, Salvador Bolufer, amb poderosa veu, sap remarcar els plecs que el poeta de Burjassot va deixar escrits. L'escriptor i rapsoda pegolí ha sabut donar-li la cadència necessària perquè el que s'escolta resulte autènticament estellesià.

És aquest un llibre disc, que s'engendra al voltant del treball del músic i compositor Enric Murillo que posa en solfa una quinzena de poemes de l'Estellés. “Estellés en solfa” és el segon treball que Murillo i Bolufer fan junts i mostren la flexibilitat de registres adaptats a les lletres del”fill del forner” amb una pulcritud admirable.

La música i el compositor que l'ha creada, hi intervenen amb una funció que va molt més enllà de l'acompanyament a què estem acostumats en aquesta mena de projectes discogràfics. L'aposta musical d'Enric Murillo, aporta una altra dimensió, profusa, complementària, personal i arriscada.

No hi ha res de discret en la musicació que s'hi presenta. Voluntàriament exuberant, riquíssima en instrumentació, el que escoltem no funciona mai com a adornament secundari, sinó com aquell element que emfatitza, subratlla, eleva i condueix els oients, pel camí de la paraula ben dita, ben expressada.

S'ha de dir sense embuts que, escoltar aquest disc, s'ha de fer sense cap prejudici i reincidint totes les vegades que faça falta per tal de copsar la grandesa d'aquesta gran obra d'un poeta que es volia “un entre tants” però que Murillo, Bolufer, Muñoz i Escrivà han sabut donar-li la importància que es mereix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.