Política

política

Roca substitueix Noguer a l'alcaldia de Sant Gregori

El batlle sortint posa fi a deu anys de “servei a l'entitat més important del municipi”

Just després, en un ple extraordinari convocat d'urgència, el seu relleu és escollit amb els vots de CiU

Sis dies després que Jordi Noguer anunciés que volia deixar l'alcaldia de Sant Gregori a mig mandat, el municipi de la vall de Llémena ja té batlle nou. Quim Roca, primer tinent d'alcalde i portaveu de CiU a l'Ajuntament, va ser escollit amb els vots del seu grup (vuit regidors dels onze del ple).

Hi va haver dos plens en un. En el primer, Jordi Noguer va posar fi a deu anys “de servei a l'entitat més important del municipi [l'ajuntament]”, segons va dir. El ple de la renúncia de Noguer va durar un quart d'hora i el batlle sortint va destacar: “El 2003, quan vaig entrar a l'alcaldia, em trobava més sol a l'Ajuntament que en la feina d'abans amb les entitats.” Noguer va recordar que havia entrat el 1999 a l'Ajuntament gràcies a l'alcalde Lluís Ferrer.

Un mes més amb Noguer

En principi, Jordi Noguer continuarà de regidor un mes més. Quan plegui, Josep Nadal, antic alcalde de Palol de Revardit, entrarà de regidor. Nadal era ahir entre el nombrós públic que va voler assistir al traspàs de poders, igual que el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets.

Just després de la primera sessió, va arribar la segona. Els grups van acceptar que es tramités la urgència del ple, en el qual Quim Roca va ser escollit nou alcalde de Sant Gregori. Va tenir els vots de CiU (vuit). El grup d'Independents es va abstenir i ERC va donar els dos vots al seu portaveu, Josep Vidal.

Regidor des del 2008

El nou alcalde, Quim Roca (Sant Gregori, 1983), es veu preparat per assumir els dos últims anys de mandat. Amb vuit regidors d'onze, CiU ha ostentat l'alcaldia del poble, que ara té uns 3.300 habitants, des del restabliment de la democràcia. Roca va entrar el juny del 2008 a l'Ajuntament de Sant Gregori en substitució de Raquel Pujadas. Va assumir les àrees de Joventut i Esports i, a partir del 2009, la d'Hisenda.

El 2011, Roca ja va ser el número 2 en les llistes de CiU i, després del debat entre la vintena de persones de la secció local del partit, ha acceptat fer un pas endavant. “En Jordi [Noguer] m'ha comentat que em veia preparat, i jo també m'hi veig”, deia Roca ahir a la tarda.

En el seu parlament d'ahir al ple extraordinari, Quim Roca va recordar que quan Jordi Noguer li va proposar d'entrar al grup de CiU a Sant Gregori (el novembre del 2006), mai hauria pensat que acabaria fent d'alcalde. “Tinc la sensació que, des que vaig entrar de regidor [juny del 2008], ni un sol moment no he parat de treballar pel poble, la vall i la comarca”, va exposar el nou alcalde al públic.

Quim Roca també és responsable de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i, des del 2011, ja tenia dedicació exclusiva a l'Ajuntament. Des del 2009, és membre de la Mancomunitat de la Vall de Llémena.

LES FRASES

Quan vaig entrar al grup local de CiU [novembre del 2006], mai hauria pensat que faria d'alcalde
Quim Roca
ALCALDE DE SANT GREGORI (CIu)

LA XIFRA

5
anys
fa que Quim Roca és a l'Ajuntament. Hi va entrar, de número 8, com a regidor de Joventut i Esports el 2008.
No podia seguir el ritme d'alcalde. Me n'he adonat jo abans que se n'adonessin els altres
Jordi Noguer
ALCALDE SORTINT DE SANT GREGORI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.