Economia

Indukern ampliarà la presència a l'exterior

Llatinoamèrica i Àsia són els mercats que més interessen a la multinacional

El grup Indukern va facturar l'exercici passat 676 milions d'euros, un 4,1% més que l'any anterior. Aquest creixement és degut, en gran part, a la internacionalització de les seves tres grans línies de negoci, que desenvolupa a través de les filials Indukern –dedicada a la distribució de productes químics–, Laboratorios Calier –orientada a la salut animal– i Kern Pharma –farmàcia i productes genèrics–. Les tres societats continuaran creixent a l'Estat espanyol, però també volen estendre l'activitat a l'exterior i, més concretament, a mercats emergents com ara els de la Xina o Rússia. El grup Indukern preveu un creixement de les vendes d'entre un 5% i un 10% anual els pròxims exercicis.

En una trobada amb la premsa aquesta setmana, Raúl Díaz-Varela, vicepresident del grup Indukern, va mostrar-se satisfet amb els resultats, però va reconèixer les “dificultats” dels mercats europeus. Tot i això, Indukern vol ampliar el negoci internacional, que ara genera un 55% de la facturació total del grup. Un exemple d'això és la nova filial de Calier a Alemanya, el mercat veterinari més gran d'Europa, o la filial que Indukern ha obert recentment a Colòmbia per potenciar el negoci d'aromes. Cal destacar també el Brasil i Rússia, dos dels mercats que més estan creixent, a més d'altres països de l'Amèrica del Sud i Àsia.

Per la seva part, Kern Pharma, la societat més jove de l'empresa, prefereix enfortir-se en el mercat de l'Estat espanyol, encara que tampoc descarta la internacionalització.
Així, la farmacèutica pretén treure al mercat fins a 20 productes nous abans que acabi l'any: “Una xifra fàcil d'assolir, perquè ja n'hem llançat més de 15”, va dir Díaz-Varela.

El grup no només vol expandir-se a l'exterior, sinó que també està immers en projectes d'àmbit estatal: Calier ha adquirit el Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI) per augmentar la seva capacitat productiva; Indukern vol renovar les instal·lacions de tractament de líquids de Sentmenat (Barcelona) amb la intenció de millorar la seva activitat química, i Kern Pharma duplicarà la capacitat del seu magatzem a Terrassa. La inversió total dels projectes és de 14,2 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.