Més esport

Pluja d'estelades al Tour

Tour de França. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza autocars per ser a l'etapa de dissabte i divulgar-hi tot el procés d'independència

L'etapa d'aquest dissabte del Tour entre Castres i Ax 3 Domaines, de 195 quilòmetres, estarà molt catalanitzada. I és que les seccions d'Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han organitzat alguns autocars per assistir-hi i divulgar el procés d'independència de Catalunya. Per aconseguir aquest objectiu, a banda de l'exhibició del màxim nombre d'estelades possible, s'han editat fulls informatius en anglès i francès per repartir entre el públic a peu de carretera, i també es penjaran pancartes en totes dues llengües. Aquestes dues coses ja es van dur a terme el 16 de juny passat en l'últim Gran Premi de Motociclisme al circuit de Montmeló.

Obert a tothom

Els autocars sortiran a primera hora –de Vic (7.55 h), d'Olost (8.10 h) i de Prats de Lluçanès (8.15 h)– amb destinació a Acs, al peu del darrer port de la jornada pirenaica –la primera etapa de muntanya d'aquesta edició número 100 de la prova francesa–, passant durant el trajecte pel túnel del Cadí. Un cop allà, i a banda de gaudir de l'espectacle de la prova in situ (tant del que mostra la cursa en si mateixa com de la parafernàlia que l'envolta), es pretén informar els aficionats estrangers del moment que està vivint Catalunya. Si bé l'acció està oberta a tothom que s'hi vulgui adherir, l'assemblea ja està contactant amb entitats esportives –en especial del món del ciclisme– perquè prenguin part en la sortida. La convocatòria pretén escampar-se arreu del Principat, així com a la Catalunya del Nord, i aconseguir durant l'ascensió final a Ax 3 Domaines que hi hagi una allau d'estelades (#plujadestelades a Twitter) que permeti visualitzar, des de tot el món, les ànsies de llibertat de la nació catalana.

Els bitllets d'autocar, a un preu de 15 euros, inclouen el viatge d'anada i tornada i es poden adquirir a través del correu [email protected]. Tots els menors d'edat, tant si viatgen acompanyats com si no, han de portar una autorització –se'ls entregarà en comprar el bitllet– signada pels pares o tutors legals. La tornada a la Catalunya central serà el mateix dissabte cap a les deu del vespre.

EL PREU

15
euros
costen els bitllets d'autocar, amb trajecte d'anada i tornada inclòs.

Relació estreta amb la prova

Sigui per la proximitat amb França o per la tradició ciclista del país –la Volta a Catalunya és la tercera cursa per etapes més antiga (1911)–, la realitat és que Catalunya sempre ha mantingut una intensa relació amb el Tour. Una relació que, per exemple, va quedar reflectida en l'edició del 2009, en què una etapa va transcórrer íntegrament pel país. Va ser el 9 de juliol, amb el trajecte entre Girona i Barcelona. L'endemà, amb sortida a Barcelona, acabaria a Andorra la Vella. La Ciutat Comtal també aspira algun dia a ser la ciutat de sortida de la prova. Ho va intentar per a l'edició del 2014, però el Tour finalment va apostar per Yorkshire, a la Gran Bretanya. Barcelona ja ha manifestat que ho tornarà a intentar més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.