Política

política

De Luna manté l'ofensiva contra els ajuntaments

La delegada porta als jutjats els consistoris de Sarrià de Ter i Sant Hilari Sacalm per la sobirania fiscal

L'ofensiva de la delegada del govern espanyol contra els ajuntaments sobiranistes no minva. Abans-d'ahir s'informava que María de los Llanos de Luna havia decidit portar al jutjat l'Ajuntament de Vilablareix per haver aprovat una moció a favor de la sobirania fiscal. La setmana acaba amb un increment de la croada contra els municipis a favor de la hisenda catalana. La delegada ha presentat dos recursos contenciosos administratius més. En aquest cas, contra els ajuntaments de Sarrià de Ter i Sant Hilari Sacalm.

En aquest últim municipi, de la comarca de la Selva, el ple va aprovar el 18 d'abril passat per unanimitat liquidar els impostos que es recaptin al municipi a l'Agència Tributària de Catalunya. Llanos de Luna demana que aquest acord es declari nul.

L'opinió dels alcaldes

“Està fora de lloc”, va lamentar ahir l'alcalde Albert Santaugini, que hi va afegir: “No creiem que el jutge ho admeti a tràmit, perquè és una decisió política.” L'alcalde de Sant Hilari es va mostrar “tranquil” perquè “és totalment legal”, i va sentenciar: “Un cop més, estan actuant per anar contra el procés que s'ha engegat.”

Per la seva banda, l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent (ERC), diu que està “convençut” de la legalitat de la moció aprovada pel ple. Considera, a més, que les denúncies que està fent la delegació del govern de l'Estat tenen “un contingut polític, no jurídic”, i expressa la confiança que el jutge així ho entendrà quan disposi de tota la informació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.