Política

Llanos de Luna denuncia Sarrià de Ter per aprovar una moció en favor de la sobirania fiscal

És la segona demanda de la delegada del Govern espanyol que rep un ajuntament gironí aquesta setmana, després de Vilablareix

L'alcalde de la població recorda que es va aprovar per unanimitat i que el pagament dels impostos a l'Agència Tributària catalana és “un procediment legal”

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha denunciat l'Ajuntament de Sarrià de Ter (Gironès) per haver aprovat fa quatre mesos una moció en favor de la sobirania fiscal. L'alcalde, Roger Torrent (ERC), ha explicat que han rebut la notificació del jutjat contenciós aquesta setmana i que tenen 20 dies per presentar la documentació que els requereix. Aquesta és la segona denúncia que es notifica aquesta setmana a un ajuntament gironí pel mateix motiu. Dimarts, Vilablareix (Gironès) també saber que la delegada del Govern els vol tornar a portar als jutjats.

En el cas de Vilablareix, ja són dues les denúncies que han rebut per part de la delegada. Al febrer, Llanos de Luna es va querellar contra el consistori després d'aprovar una moció de suport a la plataforma Diem Prou, que també defensa el pagament dels impostos a l'Agència Tributària catalana.

L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, ha explicat que en els propers dies prepararan la informació que els ha requerit el jutjat. A partir de llavors, serà el jutge qui decideixi si la denúncia tira endavant o si bé s'arxiva, com ha passat amb els casos de Celrà i Cassà de la Selva, també al Gironès.

L'alcalde ha recordat que la moció es va aprovar per unanimitat i ha remarcat que el pagament dels impostos a l'Agència Tributària catalana és “un procediment legal” perquè es tracta només “d'un tràmit” i els diners acaben arribant igualment a Madrid. “De la mateixa manera que la nostra moció va ser un pronunciament polític, entenem que la denúncia també ho és i no està fonamentada en raons jurídiques sinó en qüestions polítiques”, ha manifestat Torrent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.