Societat

ciutadania

Procés participatiu a Salt per definir els futurs centres cívics al municipi

L'objectiu del procés és saber quin model d'espais socials vol la ciutadania

Es redactarà un document final per al govern, tot i que no serà vinculant

El municipi de Salt celebra avui la primera jornada d'un procés participatiu per definir com han de ser els espais socials del municipi. En concret, a partir de les deu del matí i fins a dos quarts de dues de la tarda, a la Coma Cros es farà la presentació de les experiències de l'Ateneu Popular 9 Barris, Can Batlló, el casal de barri La Prosperitat i la Xarxa de Centres Cívics de Girona.

Aquestes xerrades han de ser el tret de sortida perquè els saltencs imaginin com volen que sigui la Coma Cros, a fi d'obrir-la als ciutadans i que no sigui només per a ús exclusiu d'entitats que hi tenen local. Aquesta sessió se celebrarà el 13 de juliol.

N'hi haurà una altra el 20 de juliol, per recollir propostes. El consell de ciutat, que és qui organitza el procés participatiu, dóna altres opcions per presentar propostes. Una és a través d'un plafó interactiu que viatjarà per les places de Salt i en què la gent pot penjar les seves idees. Una altra és omplir una de les butlletes que s'han distribuït en diversos equipaments municipals. De tot plegat, una comissió del consell de ciutat en farà un informe, que es tornarà a debatre amb la ciutadania, i que posteriorment, cap al setembre, s'entregarà al govern perquè el tingui en compte a l'hora de definir la seva política de centres cívics i casals de barri. El document, però, no té caràcter vinculant. Tot i tenir més de 30.000 habitants, Salt no té cap centre cívic ni casal de barri.

LA XIFRA

0
centres cívics
té el poble de Salt, malgrat els seus més de 30.000 habitants. Fa temps que se'n reclama un.

LA DATA

9.2013
s'entregarà
un document consensuat al govern perquè el tingui en compte. Tot i això, no serà vinculant.

La festa participativa d'Espai Salt

La plataforma Espai Salt va celebrar ahir l'acte central de la campanya El poble vol les claus. La campanya es va iniciar per reclamar la gestió comunitària dels equipaments públics a fi de “posar-los a disposició de les necessitats dels ciutadans”. La plataforma, a més, vol que siguin autèntics espais de trobada que ajudin a articular la xarxa associativa local, i de fet fa mesos que celebra reunions per fer realitat els seus objectius. Els actes de la campanya, però, van començar fa quinze dies. La plataforma va penjar claus de cartró en monuments del municipi. En la celebració d'ahir es van fer tallers i espectacles a la plaça dels Colors, una cercavila i, a partir de les vuit de la tarda, més espectacles i concerts a la Coma Cros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.