Política

Ja hi ha 22.000 inscrits per a la cadena humana de l'11-S

L'ANC va obrir el període per apuntar-s'hi dijous al migdia

L'entitat muntarà cadenes en clau local durant tot l'estiu per preparar la que la pròxima Diada anirà de punta a punta de Catalunya

Només 24 hores després de l'obertura del període per apuntar-se a la cadena humana amb què l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol resseguir tot el territori català l'Onze de Setembre, ja hi havia ahir 22.000 inscrits en la batejada com a Via Catalana cap a la Independència, segons va informar ahir l'entitat independentista.

L'ANC té obert des de dijous al migdia un lloc web per formalitzar les inscripcions (http://via.assemblea.cat), i en el qual es pot consultar quins trams encara falten per completar del traçat de la cadena, que recorrerà 400 quilòmetres al llarg de tota la façana litoral, des del Pertús fins a Alcanar, i travessarà 86 municipis, on l'Assemblea també preveu organitzar activitats vinculades a la cadena durant tota la jornada.

La iniciativa de la Via Catalana s'inspira en la Via Bàltica que el 1989 va unir Estònia, Letònia i Lituània al llarg de 600 quilòmetres per demanar la independència de les tres repúbliques, assolida dos anys després, i és la manera com l'ANC vol superar el sostre que es va marcar la Diada de l'any passat amb la massiva manifestació a Barcelona. “Si l'any passat es tractava que la gent de tot Catalunya anés a Barcelona, ara es tracta que Barcelona s'escampi per Catalunya”, explica Ferran Civit, un dels coordinadors de la iniciativa.

L'organització compta que completar el traçat (es calcula una persona per metre lineal) a Barcelona i en altres grans nuclis urbans no suposarà cap problema, però fa una crida perquè la gent estigui disposada a desplaçar-se per cobrir tots els trams. Per això, a l'hora d'omplir el formulari, es demana també quina és la disponibilitat de cadascú per desplaçar-se i, d'acord amb això, se li suggereixen uns trams o uns altres, tot i que cada participant (es poden inscriure fins a cinc persones en un mateix formulari) en pot triar qualsevol que encara no estigui ple.

Cadenes d'aperitiu

Per començar a preparar la cita, l'Assemblea ja ha començat a assajar muntant diverses cadenes humanes de més petit format. Aquestes vies catalanes d'àmbit local, com ara la que ja es va celebrar a Deltebre la setmana passada, s'aniran organitzant al llarg de tot l'estiu.

Ahir tocava fer-ne una per unir Jesús i Roquetes, al Baix Ebre, i avui, a partir de les 19.30 hores, és el torn de la que s'ha batejat com a Via Santcugatenca, que té com a repte encerclar el monestir de Sant Cugat. Demà també es preveu la formació d'una altra cadena humana, aquest cop per envoltar l'estanyol del Vilar de Banyoles, amb el lema Encén el desig.

LA XIFRA

86
municipis
travessarà la Via Catalana cap a la Independència al llarg de 400 quilòmetres de traçat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.