Política

La cadena humana de la diada ja té 50.000 inscrits

Algunes zones cèntriques de Figueres, Girona. Mataró, Badalona, Barcelona o Tarragona ja estan plenes

Les assembles locals de l'ANC continuen preparant assajos perquè tot estigui a punt l'11-S

El ritme de preparació de la cadena humana de la diada no té aturador. Segons els últims càlculs de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), prop de 50.000 persones ja s'han inscrit per participar en aquest esdeveniment, que té un doble objectiu: collar la classe política perquè se celebri la consulta al més aviat millor i demostrar a la comunitat internacional que els catalans volen viure en un estat propi.

Dijous passat es va obrir la inscripció perquè la gent s'anés apuntant a la denominada Via cap a la Independència i en només vint-i-quatre hores es va arribar a les 22.000 persones. La xifra ja s'ha doblat
i la previsió es que vagi creixent dia a dia. Al web on es poden realitzar les inscripcions –via.assemblea.cat– hi ha un mapa interactiu on s'identifica els punts amb més i amb menys demanda. A hores d'ara les zones més cèntriques de ciutats com Figueres, Girona, Mataró, Badalona, Barcelona o Tarragona ja estan plenes.

En aquest sentit, l'ANC sempre recorda que un bon gruix de persones s'hauran de moure lluny del seu municipi per po-der omplir el recorregut. El dia de la presentació oficial de la cadena ja s'indicava que l'acte serà també una prova de foc per als barcelonins, perquè fins ara les grans manifestacions s'han fet a la ciutat comtal i la gent de la resta de Catalunya s'hi ha hagut de desplaçar. Ara haurà de ser al revés. La cadena unirà el Pertús amb Alcanar i tindrà un recorregut de 400 quilòmetres.

Una primera estimació apunta que es necessitaran uns 500.000 voluntaris unint les mans per poder completar tot el traçat. Però l'organització ja ha deixat clar que si hi ha més ciutadans, es podria fer una doble o, fins i tot, una triple filera en aquelles zones amb més acumulació.

Està previst que l'acció s'iniciï simultàniament a tot el territori a les 17.14 hores de l'11 de Setembre, encara que a les tres de la tarda ja es tallarà la circulació a l'N-II i l'340 per tal que la gent es vagi col·locant. A les sis de la tarda es donarà per finalitzat l'acte i tots els participants cantin Els Segadors.

Homenatge a Verdaguer

D'altra banda, ahir l'ANC Osona va presentar una cadena humana que recordarà la figura de Jacint Verdaguer i que unirà la seva casa natal a Folgueroles fins a l'estàtua del poeta que hi ha al campus de Vic. Sota el lema En defensa pròpia l'esdeveniment se celebrarà l'11 d'agost i enllaçarà en set quilòmetres els principals espais de Verdaguer. Aquell dia l'entitat també ha programat diverses actuacions culturals .

Aquesta és una de les moltes cadenes prèvies que s'estan preparant aquest estiu a tot Catalunya i que han de servir com un assaig general en vista a la Diada. Divendres passat, per exemple, més de 700 persones van participar en una d'aquestes accions que es va realitzar entre els nuclis de Jesús i Roquetes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.