Més esport

Majestuós

Tour de França. Martin va sobresortir en la ‘crono' en què Froome va encarrilar el triomf final. Ara la lluita se centra en el podi; Purito el té a 2'

L'alemany Tony Martin (Omega) va fer honor a la seva condició de doble campió del món en contrarellotge i es va adjudicar
la primera cronometrada del Tour (Avranches - Mont-Saint-Michel, 33 km), amb dotze segons de diferència respecte al britànic Chris Froome (Sky), que va ampliar la diferència amb els seus principals adversaris i va ratificar les expectatives amb les quals havia desembarcat a Còrsega en deixar la prova pràcticament vista per a sentència. Martin, però, va haver d'esperar tres hores per confirmar la seva victòria. Va creuar la meta a quarts de tres de la tarda, registrant la tercera crono més ràpida de la història del Tour, i fins que Froome, que en alguns moments va ser primer, no va creuar la meta no va certificar el triomf.

Froome tenia molt clar que per coronar-se a París havia d'adquirir una diferència important que li permetés no passar més angoixes de les necessàries en el Mont-Ventoux i en les etapes alpines. I va complir el propòsit. Ara el seu immediat perseguidor és el murcià Alejandro Valverde (Movistar), que és a tres minuts i 25 segons, dotze segons menys que l'holandès Bauke Molle-ma (Belkin) i vint-i-nou menys que el madrileny Alberto Contador (Saxo).

El català Joaquim Rodríguez (Katuixa) no va culminar una cronometrada tan bona com esperava. En els primers quilòmetres, amb lleugers ascensos i descensos, es va trobar més còmode, però a la segona part, amb el terreny més planer, va augmentar la pèrdua de temps i al final va cedir tres minuts i mig amb Martin. “És una barbaritat el temps que he perdut. Ha estat una crono molt ràpida i he patit moltíssim”, va afirmar a la conclusió. Ara bé, respecte als seus rivals en la lluita pel podi, les diferències van ser menors. D'aquesta manera, el de Parets del Vallès, que va perdre dues posicions a la general, haurà de recuperar al voltant de dos minuts per complir el seu objectiu de pujar al podi de les tres grans voltes per etapes, el Tour és l'única assignatura pendent. Dos minuts no són poca cosa i requereixen un final de ronda francesa potent, però el català no llança la tovallola: “Estic a gairebé dos minuts de Contador i no sé si li podré treure tan temps pujant. El desavantatge el podria recuperar pujant si estic bé, però si no milloro als Alps és impossible.” Diumenge tindrà la primera oportunitat en l'etapa que culmina al Mont Ventoux (20 km de pujada al 7,5%, qualificat d'especial) després de 220 quilòmetres relativament còmodes.

Purito, lluitador nat, segur que no marxarà sense provar els seus adversaris. El principal dubte és veure com respondran els primers de la general, si intentaran desbancar Froome o es conformaran a mantenir el graó en el podi. Valverde, per exemple, es perfila com un segon classificat còmode de controlar pel líder de l'Sky, segons les seves paraules: “Perdre dos minuts amb Froome és molt, però sabem que hi ha Froome i després venim la resta, que lluitem pel podi. El meu objectiu és el podi i he estat amb els millors, així que estic satisfet.” Tanmateix, Contador es va pronunciar amb més ambició, tot i que també va cedir un parell de minuts amb el líder. “Encara no ha guanyat aquest Tour ningú, i ningú l'ha perdut. S'ha d'arribar a París, i queda molta carretera”, va dir Contador.

General
1r Chris Froome (Sky)
42h29:24
2n Alejandro Valverde (Movistar)
a 3:25
3r Bauke Mollema (Belkin)
a 3:37
4t Alberto Contador (Saxo)
a 3:54
5è Roman Kreuziger (Saxo)
a 3:57
6è Laurens ten Dam (Belkin)
a 4:10
7è M. Kwiatkowski (Omega)
a 4:44
8è Nairo Quintana (Movistar)
a 5:18
9è Rui Costa (Movistar)
a 5:37
10è Jean Péraud (AG2R)
a 5:39
11è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 5:48
71è Joan A. Flecha (Vacansoleil)
a 54:59
86è A. Losada (Katuixa)
a 1h03:56
L'objectiu era guanyar el màxim temps als rivals. Ho he fet i ara cal veure si el mantindré
Chris Froome
corredor de l'sky
És una barbaritat el temps que he perdut. Ha estat una ‘crono' molt ràpida i he patit moltíssim
Joaquim Rodríguez
corredor del katuixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.