cultura

Espriu reviu a Sinera

El concert del centenari del poeta, amb una desena d'artistes dalt l'escenari, va entusiasmar el públic, que va escoltar noves versions dels textos espriuans

Entre els moments més potents de la nit, les veus de Maria del Mar Bonet i Marina Rosell

L'escenògraf i director artístic, l'arenyenc Lluís Danés, jugava ahir a casa. Ell mateix assegurava satisfet que el lloc era el millor que es podia trobar per fer el concert on homenatge al poeta de Sinera. A tocar del rials, recurrents a la seva obra i amb els Tres Turons i el mar de fons, es va anar omplint la plaça de la Sardana, on per primer cop s'hi instal·lava un escenari i unes grades amb capacitat per a 1.600 persones. Amb les entrades exhaurides, es va donar el tret de sortida a l'acte central de l'Any Espriu, coincidint en el dia del centenari del seu naixement.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no va faltar a la cita i va aprofitar l'ocasió per destacar que l'acte “permet a les noves generacions reinterpretar el poeta”. L'espectacle Perquè un dia torni la cançó a Sinera va sorprendre i captivar els espectadors des de l'inici, en què es va il·luminar l'escenari amb un blanc mediterrani envoltat d'aigua i d'on creixien les atzavares amb la potent veu de Mònica Green. Situat estratègicament, un enorme eucaliptus es convertia en el centre de l'espectacle. Tan bon punt s'hi veien les acrobàcies de circ autèntic com es transformava en un espai íntim on els artistes es convertien també en espectadors.

Els versos d'Espriu, de la mà de Sílvia Bel i Dolo Bertran van fer de fil conductor. Acompanyats del Quartet Brossa i sota la direcció de Xavi Lloses, van desfilar la desena d'artistes que donaven de nou vida a les paraules d'Espriu. Per voluntat expressa del director artístic, es va donar un tracte especial als personatges de Sinera. Als textos ja versionats al seu dia per Raimon ahir es van poder escoltar cançons com L'ós Nicolau que va cantar Anna Roig, la Cançó de l'Esperanceta Trinquis, de Rosa Pou, i Gerard Quintana, amb Barques de paper. Entre els moments més potents de la nit, que la pluja va respectar, Maria del Mar Bonet, Marina Rosell, Roger Mas i l'arenyenc Dídac Rocher, rebut amb forts aplaudiments. També van intervenir Ivette Nadal i Joan Colomo. L'acte va tenir el final que es mereixia, amb una esplèndida Mònica Green tornant a cantar He mirat aquesta terra. El concert va acabar amb crits d'independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.