Política

Mas lamenta la “discriminació” que pateix Catalunya i denuncia que és un “mal endèmic”

“Plou sobre mullat”, apunta el president, després de conèixer la liquidació del finançament del 2011

“És un estatus quo que no es mou i que està perjudicant de manera clara els territoris més productius”, afirma

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha queixat aquest dimecres de la “discriminació” que pateix Catalunya entre el que aporta i el que rep, i ha constatat que és un “mal endèmic”. “Plou sobre mullat”, ha dit en declaracions als periodistes després de reunir-se amb la principal aerolínia brasilera. Després de conèixer la liquidació del 2011, ha remarcat que el fet que Catalunya perdi set posicions vol dir que hi ha una “disfunció i una discriminació”. “És una situació absolutament discriminatòria, injusta i que no té en compte la capacitat econòmica dels territoris, perquè els que més s'esforcen són castigats i això no té cap sentit”, ha indicat.

Mas ha constatat que Catalunya i Balears són els territoris més perjudicats perquè aporten molt més que la resta i reben just en la mitjana o per sota, com és el cas català. I això, ha continuat, és un “estatus quo que no es mou i que està perjudicant de manera clara els territoris més productius”. Així, tot i que ha reconegut que el model “estratosfèric” de finançament que va pactar el tripartit hi té a veure, ho ha considerat un “mal endèmic”

Ha remarcat, a més, que la posició de Madrid és “enganyosa” perquè totes les empreses grans paguen impostos allà però després operen a tot arreu. Si es descomptés aquest efecte, ha dit, la diferència amb Catalunya no seria tan gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.