18.000 euros de multa a U2

L'Ajuntament sanciona el grup per haver excedit els límits horaris i acústics

El consistori ja havia assegurat que no faria cap excepció amb els promotors del grup irlandès, i que els multaria pels reiterats incompliments de què durant els assajos va ser objecte l'ordenança de medi ambient, pel que fa als límits sonors autoritzats, i la llicència excepcional que el districte de les Corts va expedir al grup i en què es precisava que les proves musicals s'havien de fer entre les deu del matí i les deu de la nit, hora que es va superar de manera reiterada durant els sis dies, del 24 al 29 de juny, pels quals tenia validesa el permís.

Ara el consistori considera que «l'incompliment reiterat de l'horari de finalització dels assajos», que «queda acreditat per diverses actes d'inspecció», constitueix una falta greu sancionable amb 6.000 euros, segons consta en l'expedient sancionador que ahir va incoar el districte de les Corts.

A aquesta quantitat, cal sumar-hi 12.000 euros més per l'incompliment de l'ordenança de medi ambient, que l'Ajuntament considera una «falta greu». L'àrea del Camp Nou, on es van fer els assajos, està considerada en l'ordenança una zona d'usos mixtos, «d'habitatge, residencial, comercial i de serveis», també dita «zona 3 de sensibilitat acústica», i no s'hi poden sobrepassar els 70 decibels fins a les deu de la nit ni els 60 un cop sobrepassada aquesta hora. Responsables municipals asseguren que en els controls de so efectuats hi consten com a mínim vuit mesures que excedeixen de molt aquests límits.

En total, la sanció conjunta per aquestes dues infraccions administratives puja a 18.000 euros. La multa, però, encara no és definitiva. Els promotors, Live Nation España SAU, tenen fins al setembre per presentar les seves al·legacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.