Política

Duran admet que ERC ha guanyat la batalla d'idees

En la cloenda de l'Escola d'Estiu, assegura que les perspectives electorals mostren que el país serà “ingovernable” en el futur

Reconeix que li agrada més “Unió que Convergència”

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar ahir que “ERC ha guanyat la batalla de les idees” i que avui el “discurs dominant d'aquest país és un triomf d'Esquerra”. “No entro a dir els motius per no prendre mal, però els republicans han guanyat i hem de ser conscients d'això”, va ressaltar el secretari general d'Unió en el decurs de la cloenda de l'Escola d'Estiu Manuel Carrasco i Formiguera d'UDC que, durant dos dies, s'ha celebrat a Caldes de Malavella.

Duran va comentar que, en l'àmbit català, el país pot ser “ingovernable en el futur”. “Crec que estem en un terratrèmol del mapa polític i s'ha perdut capacitat de centralitat”, va dir. Hi va afegir que això també passa a l'Estat espanyol: “anem cap a la desgovernabilitat, cap a temps molt difícils” i ho va atribuir al fet que “no donem la resposta i la gent es refugia en altres opcions”. “A Catalunya amb una ERC guanyadora, una segona força –CiU– devaluada, amb Ciutadans i Iniciativa que pugen, i a Espanya, amb partits minoritaris que pugen, no es pot governar i anem cap a uns temps molt difícils”, va assegurar. Per Duran, això passa perquè els partits polítics han fallat a l'hora de donar respostes a la societat perquè “els qui tenim responsabilitats de govern hem anat motivats per altres coses, per interessos menors, i davant d'això la gent es refugia en altres opcions”.

Per Duran, ERC porta “el discurs dominant d'avui i això és un triomf”. Fa un any, segons Duran, Unió preparava una publicitat per al pacte fiscal, “que era la nostra gran campanya” i un any després, “davant de l'opinió pública estem a la independència”. “La idea nostra ha girat. Qui defensava la independència?, Esquerra. Qui ha guanyat la batalla d'idees? Esquerra. N'hem de ser conscients”, va assegurar. I en aquest punt va dir: “jo no vull que les eleccions les guanyi ERC, perquè a mi no m'agrada com tampoc m'agrada el PSC, i encara menys el PP.” “A mi m'agrada CiU i, si voleu, encara m'agrada més Unió que Convergència”, va afirmar entre aplaudiments dels assistents a l'escola d'estiu, però el cap de la formació els va fer aturar tot demanant “no fer demagògia”.

Duran també va dir que a Catalunya ens passa com passa a Espanya: “que la democràcia representativa dóna senyals de crisi profunda”. “Enfront hi ha una democràcia directa que va tenir un assaig en el 15-M. És suggestiva, però perillosa”, va dir.

Segons el parer del líder dels democratacristians, els partits polítics cada cop perden més credibilitat i ara Europa s'enfronta a un augment del populisme que pot arribar a ser “molt perjudicial”.

LA FRASE

Crec que estem en un terratrèmol del mapa polític i s'ha perdut capacitat de centralitat
Josep Antoni Duran Lleida
PRESIDENT DEL COMITÈ DE GOVERN D'UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA

“Volem fer la consulta el 2014”

El president del comitè de govern va subratllar ahir que “la primera reivindicació de la participació que hem de fer és la del dret a decidir”. Va reiterar “per enèsima vegada que Unió defensa el dret a decidir, el dret a l'autodeterminació, amb l'avantatge que ho fem des de l'any 1931, no des d'ara”. També va remarcar que “reconeixem la sobirania del poble de Catalunya”. “Volem que sobre Catalunya només decideixin els catalans. Estem a favor de la consulta i que es faci el 2014”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.