Política

“Si parles, la teva dona anirà a la presó”

El diari ‘El Mundo' assegura que Rajoy va oferir a Bárcenas el cap de Gallardón i l'arxivament de la causa a canvi del seu silenci

El president del govern espanyol té avui la seva primera compareixença pública després de les últimes informacions sobre el cas

L'extresorer del Partit POpular (PP), Luis Bárcenas, declara aquest dilluns davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en un clima de màxima expectació després del nou capítol de revelacions del diari que dirigeix Pedro J. Ramírez. I és que, segons ha publicat avui El Mundo, un emissari del PP hauria fet arribar a l'extresorer del PP un pacte a canvi del seu silenci: “Si parles, la teva dona anirà a la presó. Si calles, caurà Gallardón i s'anul·larà el procés”.

Així doncs, si Bárcenas guardava els secrets del partit, l'actual ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, hauria estat destituït en l'últim consell de ministres i s'hauria arxivat la causa al setembre, passat vacances.

El rotatiu madrileny indica que aquesta oferta la va fer Javier Iglesias, advocat d'Álvaro Lapuerta, l'anterior tresorer del PP, i Miguel Duran, advocat de Pablo Crespo, el número 2 de la trama Gürtel. I assegura que Bárcenas aportarà al jutge Pablo Ruz centenars de documents i un llapis USB amb la comptabilitat B del PP.

Està previst que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, parli avui públicament sobre les últimes informacions sobre el cas en la roda de premsa que ofereix a La Moncloa cap a les tres de la tarda al costat del primer ministre de Polònia, Donald Tusk, al finalitzar la IX cimera hispano-polaca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.