Política

Dues universitats d'Austràlia organitzen un seminari sobre Catalunya

Les universitats de Melbourne i Monash celebren un simposi sobre la cultura, societat i història catalanes coincidint amb la represa dels estudis de català

El seminari comptarà amb sessions dedicades a la comunitat a l'exterior, a la societat civil, a Barcelona i a la literatura

Les universitats de Melbourne i Monash, a Austràlia, organitzen el proper 27 de juliol un seminari sobre la cultura, la societat i la història catalanes. El simposi se celebra coincidint amb la represa dels estudis de cultura i llengua catalana a partir aquest any a la universitat de Monash. L'organització d'aquest seminari acadèmic pren el relleu al primer simposi sobre Catalunya, que es va organitzar a Melbourne fa 16 anys i que va aplegar els principals experts de la matèria a Austràlia. El seminari comptarà amb quatre sessions, dedicades a la comunitat catalana a l'exterior, a la societat civil catalana, a Barcelona com a capital de Catalunya i a la literatura clàssica i contemporània.

La primera sessió sobre la llengua inclourà la participació dels acadèmics de Monash i Melbourne Peter Gerrand, que parlarà de la comunitat catalana a Austràlia; Victòria Gras, que presentarà la situació de les llengües minoritàries a Austràlia i del català; o John Hajek, sobre la revitalització del català a l'Alguer.

La segona sessió sobre la societat civil inclourà Gillian Darcy, de La Trobe University, que examinarà la memòria i la construcció de la nació catalana; Pompeu Casanovas, de la Universitat Autònoma de Barcelona, que parlarà del rol pactista del catalanisme; i Marta Poblet, de la RMIT University, que presentarà la revitalització de la societat civil i la cultura.

Barcelona com a capital de Catalunya i inspiració artística serà l'objecte d'anàlisi de la tercera sessió del seminari, amb la participació d'Alfredo Martínez Expósito de la universitat de Melborune, que parlarà de la imatge i el significat de la ciutat; Jytte Holmqvist, que vincularà la ciutat amb l'obra de Ventura Pons; Michael Christoforidis, que parlarà d'inspiració grega a Barcelona, i Elizabeth Kertesz, que explorarà el modernisme.

Finalment, la sessió de literatura comptarà amb la participació de Patrick Campion, de Monash, parlarà de Tirant lo Blanc, de Carles Gutiérrez-Sanfeliu, de la universitat de Queensland, que presentarà la figura de Terenci Moix; Lilit Thwaites, de La Trobe University, i que parlarà de les escriptores en la literatura catalana, i Stewart King, de Monash, que es dedicarà a l'anàlisi de L'últim Patriarca de Najat El Hachmi.

El seminari coincideix amb la represa, aquest any, dels estudis catalans a Melbourne, gràcies a la col·laboració entre les universitats i l'Institut Ramon Llull. El simposi compta amb la col·laboració del Casal Català de Victòria, l'únic centre oficial que aplega la comunitat catalana en aquest estat català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.