Política

Preparen actes de suport a la Via Catalana a les Illes

L'Obra Cultural Balear i l'ANC de Mallorca planegen una iniciativa “de caire simbòlic” que es farà el 10 de setembre

L'Obra Cultural Balear (OCB) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Mallorca treballen en la preparació d'algun acte de suport des de les Illes a la Via Catalana, la gran cadena humana que l'ANC prepara per l'Onze de Setembre, i que resseguirà el territori de nord a sud, del Pertús a Alcanar, al llarg de 400 quilòmetres. Els plans de l'OCB i l'ANC de Mallorca encara s'han de concretar, segons l'organització, però se centren a organitzar algun tipus d'acte el dia abans, el 10 de setembre. Segons va publicar el portal web Llibertat.cat, l'acte consistiria en la formació d'un mapa humà dels Països Catalans a la plaça Major de Palma i la lectura d'un manifest en solidaritat amb Catalunya, a imatge i semblança del que es va fer fa 300 anys.

Fonts de l'organització, però, no van voler confirmar ni desmentir aquests detalls i es van limitar a indicar que es treballa en la preparació d'algun acte pel dia abans de la Diada, per no restar protagonisme a la Via Catalana, que expressi el suport de les Illes i que tingui “un caire simbòlic”, el contingut del qual, hi van afegir, encara “no està tancat”.

L'OCB calcula també que, a banda de la gent que assisteixi a aquest acte, un miler d'illencs participaran en la Via Catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.