Política

Cospedal desmenteix les “calúmnies i mentides” de Bárcenas

La secretaria general del PP diu que “mai” ha rebut cap sobre amb 25.000 euros de sobresiou

Assegura que el seu partit mai ha ofert a l'extresorer un pacte de silenci

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha desmentit “rotundament” totes les “mentides i calúmnies” que ha abocat aquest dilluns contra ella i contra el president del govern, Mariano Rajoy, l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

En una roda de premsa a la seu nacional del PP, Cospedal ha respost a les acusacions de Bárcenas, que avui ha assegurat davant el jutge Pablo Ruz que al març de 2010 va lliurar a la “número dos” dels populars i al president del govern espanyol dos sobres amb 25.000 euros cadascun en concepte de sobresous. “Mai, és completament fals”, ha assegurat Cospedal.

La presidenta de Castella-la Manxa ha assenyalat que l'única comptabilitat coneguda i real del PP és la que figura com a oficial del partit, una comptabilitat que, ha subratllat, sempre ha estat auditada pel Tribunal de Comptes i amb tots els controls que indica la llei. “Qualsevol altre paper que reflecteixi una comptabilitat diferent no és comptabilitat del PP de cap tipus”, ha recalcat abans d'assenyalar que Bárcenas sabrà a què respon la seva acusació i per què ho ha fet.

Cospedal ha assegurat que no té res a amagar i no ha admès que “un presumpte delinqüent difami o injuriï per tal de sortir il·lès o indemne de les seves presumptes responsabilitats”.

La secretària general ha explicat que no pot ampliar la seva demanda contra Bárcenas perquè les declaracions d'avui les ha fet en seu judicial, però ha assegurat que es reserva futures actuacions. Sí que ha dit que està “desitjant” desmentir també en seu judicial les “calúmnies” l'extresorer del seu partit. “No admeto ni admetré un xantatge de ningú, de cap persona per molt desesperada que estigui per la seva incapacitat per explicar l'origen dels seus milions a Suïssa”, ha recalcat.

Cospedal ha incidit que és “taxativament fals” que Rajoy o ella hagin pressionat de manera directa o indirecta a Bárcenas per fer alguna cosa. “Ni coaccions, ni suborns, ni res de res”, ha precisat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.