Economia

Felip Puig demana compromís als empresaris per arribar a l'estat propi

Els assegura que és l'única manera de fer les infraestructures pendents

“L'‘statu quo' no ens portarà l'autopista a Lloret de Mar”, diu el conseller

Un de cada deu turistes de Catalunya va a Lloret de Mar. Aquesta ciutat de la Costa Brava sud és la segona destinació turística de Catalunya i la cinquena de l'Estat. Però no té cap accés directe en autopista. Ni en tren. Les comunicacions van ser una de les reivindicacions que més es van sentir ahir en les jornades que la Mesa Empresarial del Turisme va fer a l'Hotel Guitart Monterrey. Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, va assegurar-los que només s'aconseguiran amb l'estat propi. “L'statu quo no ens portarà l'autopista a Lloret de Mar, o els he de recordar l'N-II?”, va etzibar Puig als representants del sector turístic de Lloret. El conseller els va demanar “compromís” perquè el que reclamen “només pot tenir solució si som un estat propi”, va sentenciar.

Per descomptat, el sector turístic vol que la C-32 arribi a Lloret. Però van més enllà. “No hi ha diners per a infraestructures, però sí per al TAV: doncs fem un enllaç directe de Lloret amb el TAV”, va dir Josep Maria Molist, director general d'Evenia Hotels.

Reclamen inversions

També van reclamar una gran inversió, com la que van significar els Jocs Olímpics per a Barcelona o Port Aventura per a la Costa Daurada. “La Costa Daurada i Barcelona han tingut períodes llargs d'inversions, ara toca invertir a la Costa Brava sud”, va reivindicar Climent Guitart, president de la Mesa Empresarial del Turisme. La Generalitat no va assumir cap compromís en aquest sentit, però sí que Marina Muro va assegurar: “Tenim molt present Lloret.” I va explicar: “Estem fent un replantejament de projectes d'inversions per veure si poden venir a Lloret”.

De moment, en l'àmbit local, empresaris i Ajuntament van avançant. Ahir van signar un conveni segons el qual es comprometen a “treballar de forma conjunta per millorar la competitivitat”. L'alcalde, Romà Codina, va assegurar: “Estem en situació de crisi; cal reinventar-se”.

L'esforç fet a Lloret de Mar donarà fruits
Ramon Ramos
director general del patronat de turisme costa brava-girona
En la situació de crisi cal reinventar-se per tirar endavant, si no la competència passarà a davant
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar
Tenim molts Llorets de Mar: diversos públics al llarg de l'any que a vegades no lliguen
Ángel Díaz
Coordinador de la Mesa
La Costa Daurada i Barcelona han tingut un període llarg d'inversions, ara toca invertir a Lloret
Climent Guitart
President de la Mesa
Hem de donar totes les facilitats possibles al sector, però dins d'un ordre
Jordi Orobitg
Tinent d'alcalde de turisme
Hi ha una diagnosi clara que l'oferta necessita una revisió
Marian Muro
directora general de turisme
Lloret de Mar té potencialitat per continuar sent la potència turística que ha esdevingut
Felip Puig
conseller d'empresa
El sector privat ha estat capdavanter i ha respost sempre
Josep Maria Molist
Director general d'Evenia Hotels
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.