Política

El ‘Financial Times' considera “imperatiu” que Rajoy comparegui al Congrés pel cas Bárcenas

L'editorial del diari avisa que és “perillós” que el president espanyol perdi “legitimitat” en un moment de crisi i “greus tensions” amb Catalunya

El rotatiu avisa que l'escàndol de Bárcenas és “diferent” als que ha patit Espanya anteriorment

El diari Financial Times considera “imperatiu” que el president espanyol, Mariano Rajoy, comparegui al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre el cas Bárcenas. En una editorial publicada aquest dimecres, el rotatiu britànic assegura que “l'actual seqüència de revelacions, seguida de negacions, i després més revelacions, perjudica l'estabilitat política que Rajoy assegura representar”. “És imperatiu que el president espanyol comparegui al parlament i digui la veritat sobre el que sap”, afegeix el Financial Times, que creu que no fer-ho és “perillós” perquè danya la “legitimitat” de Rajoy en un moment de gran crisi i quan hi ha “greus tensions” amb Catalunya pel seu “fort separatisme”.

En aquest sentit, el diari Financial Times assegura que el “capital polític generat per la victòria de Rajoy és un record que s'està esborrant” per culpa d'un “podrit escàndol financer” que el president espanyol i líder del PP ha estat “incapaç” de resoldre. “Setmana a setmana, mes a mes, l'escàndol està perjudicant Rajoy, retardant els esforços reformistes del seu govern, perjudicant la democràcia espanyola i cremant la imatge internacional d'Espanya”, avisa el rotatiu.

Segons el diari financer a Espanya els socialistes “són massa impopulars per aprofitar-se d'unes eleccions anticipades” i Rajoy té una majoria suficient per continuar al capdavant de l'executiu. Però avisa que l'escàndol de Bárcenas és “diferent” als que ha patit Espanya anteriorment i és “perillós” per Rajoy “persistir en la seva tàctica dilatòria i confosa”.

“No només el sistema econòmic i financer espanyol estan en la seva situació més dèbil des del retorn a la democràcia a finals dels 70, sinó que els espanyols estan descontents perquè alguns dels pilars de l'estat post-franquista, com la monarquia, el sistema judicial o els estatuts d'autonomia de les 17 regions espanyoles, no funcionen tan eficientment i clarament a favor de l'interès públic com ho haurien de fer”, argumenta el rotatiu.

En aquest sentit, el Financial Times recorda de nou en una editorial la situació de Catalunya en el marc global de crisi a l'Estat espanyol. “Les tensions regionals són més greus a Catalunya, on el separatisme és fort, però el govern central a Madrid també té resistències a la seva política fiscal i econòmica al País Basc i a les illes canàries”, assegura el rotatiu.

Pel diari financer britànic, l'escàndol Bárcenas “està debilitant la legitmitat de Rajoy precisament en el moment en què més la necessita”. “Sense suport públic ni confiança, les reformes requerides per reforçar l'economia espanyola i estabilitzar l'Eurozona es paralitzaran”, prediu el rotatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.