Societat

VIA PÚBLICA

Carreteres vol fer treure els rètols de l'AMI de la Bisbal

El cap del servei territorial de la Generalitat reclama la retirada d'acord amb la “legislació vigent”

El regidor Xavier Dilmé (CiU), disposat a desobeir, lamenta que perdin el temps en “collonades”

El cap del servei territorial de Carreteres de la Generalitat, Lluís Gorgorió, va enviar una notificació a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà dimecres de la setmana passada en què reclamava la retirada dels dos rètols que anuncien l'adhesió del municipi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que estan col·locats sota els rètols que marquen l'entrada al municipi, l'un en el quilòmetre 11,645 i l'altre en el 9,335 de la carretera C-31, via que travessa la població d'est a oest.

En la notificació s'explica que han tingut “coneixement per part del tècnic d'explotació del parc de conservació de carreteres de Girona de l'existència dels dos rètols, que d'acord amb la legislació vigent en matèria de carreteres estan prohibits”. En la carta, amb data d'entrada a l'Ajuntament de la Bisbal de divendres passat, es requereix “la seva retirada en el termini més breu possible”.

El regidor de Via Pública de la Bisbal, Xavier Dilmé (CiU), va lamentar ahir el requeriment de la Generalitat i va assegurar que rebre'l havia estat una sorpresa majúscula”. “Això es perdre el temps en collonades i és lamentable que s'entretinguin en coses com aquestes.” Dilmé va anunciar que possiblement no farien “ni cas de la petició”. El regidor de CiU va referir-se a dues peticions fetes per l'Ajuntament a Carreteres fa anys. En aquelles reclamacions, del 2009, l'Ajuntament empordanès demanava un repintat i una senyalització lluminosa d'un pas de vianants.

Dilmé, molest amb la reclamació d'ara, no comprèn la petició. “El mateix tècnic de manteniment que ha passat ara hauria de ser capaç de fer informes tan efectius com aquest quan falten reductors de seguretat en carreteres perilloses i d'actuar amb la mateixa celeritat i urgència que va fer la setmana passada”.

LA DATA

12.07.13
Entrada
del requeriment del servei de Carreteres de la Generalitat a l'Ajuntament de la Bisbal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.