Política

Uns 50 ajuntaments ja paguen a l'agència tributària catalana

Una cinquantena d'ajuntaments han pagat aquest trimestre els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) en comptes de fer-ho a l'estatal, segons els organitzadors de la iniciativa. Ahir mateix, van ser una dotzena els que van formalitzar el pagament, que, com va recordar el portaveu de Catalunya Diu Prou, Josep Maria Bellmunt, la plataforma empresarial de la qual va sorgir la idea, és perfectament legal. Legal i merament simbòlic, perquè el que fa l'ATC és actuar com a entitat col·laboradora de la hisenda estatal i fer-li arribar els diners a aquesta.

Tant Bellmunt com l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, van celebrar que la iniciativa “es va estenent com una taca d'oli”, en paraules del segon. Alella i Gallifa van ser els primers consistoris a pagar a l'ATC; el trimestre passat ja ho van fer 11 municipis, i aquest, una cinquantena, el més gran dels quals, Arenys de Mar. Bellmunt també va remarcar que 150 ajuntaments ja han aprovat mocions en favor de la denominada sobirania fiscal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.