cultura

L'AVL farà una edició especial sobre la toponímia valenciana del Carxe

El treball que ha realitzat la investigadora Esther Limorti, de la Universitat d'Alacant, arreplega 204 topònims de Jumella, 99 de Iecla i 71 de Favanella

Actualment s'hi imparteixen dos cursos de valencià que podrien ampliar-se a tres l'any que ve

L'AVL reforçarà els lligams amb la comarca murciana del Carxe, terra fronterera amb el País Valencià, on encara continua viu el valencià. Ho farà a través de l'edició especial –prevista per a l'any que ve– sobre la toponímia valenciana d'aquesta comarca. El treball que ha realitzat la investigadora Esther Limorti, de la Universitat d'Alacant, arreplega 374 topònims (204 de Jumella, 99 de Iecla i 71 de Favanella), un clar exemple de la pervivència del valencià més enllà de les terres d'Oriola.

La col·laboració de l'AVL amb el Carxe, que va començar com una experiència pilot en 2005 i de manera aïllada, s'ha convertit amb el pas del temps en una realitat consolidada. Al llarg dels últims huit anys, l'AVL hi ha organitzat cursos de valencià ininterrompudament. Aquell any l'Ajuntament de Iecla va demanar ajuda a l'AVL per a impartir un curs de valencià, petició que la institució normativa va veure amb simpatia, i des d'aleshores el valencià es pot estudiar regularment en la seu de la Universitat Popular, en la veïna regió de Múrcia.

L'any 2010 dos localitats més de la comarca del Carxe, com ara Jumella i Favanella es van sumar al projecte, i l'AVL va ampliar a dos el nombre de cursos i és possible que a partir del curs acadèmic 2013-2014 augmenten a tres, atesos els resultats aconseguits i la demanda per a aprendre valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.