Política

Griñán deixarà la presidència de la Junta d'Andalusia a finals d'agost

El president andalús desvincula la decisió del cas dels ERO perquè “no hi ha raons jurídiques” per imputar-lo

L'actual consellera de Presidència, Susana Díaz, el rellevarà en el càrrec

El president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, deixarà aquest càrrec a finals d'agost, segons ha confirmat ell mateix aquest dimecres. Griñán ha assegurat que és una decisió que garanteix l'esgotament de la legislatura i l'ha desvinculat del cas dels ERO. “No hi ha raons jurídiques per imputar a l'avui president de la Junta d'Andalusia”, ha assegurat. Griñán ha explicat que, amb aquesta decisió, es garanteix un govern “fort” i “renovat” en l'inici del curs polític a partir del setembre, mentre considera que al PP els canvis l'han agafat “descol·locat”. L'actual consellera de Presidència, Susana Díaz, el rellevarà en el càrrec.

Griñán farà efectiva la seva renúncia al càrrec en el primer consell de govern després del període de vacances. L'encara president andalús ha dit que, un cop acabat el procés de primàries entre els socialistes andalusos, va creure convenient “donar un pas a una nova etapa al govern andalús perquè amb forces renovades afronti els difícils reptes que tenim davant”. “Es tracta d'iniciar un nou curs polític amb un govern andalús fort, renovat i que garanteixi l'estabilitat”, ha afegit.

En aquest sentit, Griñán creu que és una decisió “meditada des de la responsabilitat i executada amb transparència” que permetrà “esgotar la legislatura i enfortir l'estabilitat del govern d'Andalusia”. Per Griñán, “s'enfortirà la cohesió del govern i tindrà un ampli horitzó per davant”.

De fet, Griñán ha afegit que el fet que l'actual consellera de la Presidència, Susana Díaz, que es va imposar en el procés de primàries dins dels PSOE andalús, sigui diputada, li ha permès donar el pas, perquè està “capacitada institucionalment i política per ser presidenta de la Junta d'Andalusia”.

Pel que fa als motius, n'ha esgrimit de personals i familiars, que han estat “els més determinants”, i ha desvinculat la decisió del cas dels ERO d'Andalusia. “Afecten coses personalment i sobretot mentides que s'estan dient”, ha dit, però ha afegit que “no hi ha raons polítiques per a imputar a l'avui president de la Junta d'Andalusia”, ha dit.

José Antonio Griñán creu que el PP es trobarà a patir de setembre un govern que “haurà de confrontar des de les posicions polítiques respectives sense parlar dels ERO el que volen de veritat per Andalusia”. De fet, creu que als populars els ha agafat “descol·locats”, ja que els socialistes començaran el curs “amb una nova presidenta que serà candidata a les properes eleccions, cosa que no té el PP”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.